Ana SayfaGüncelBatman’da kayyum zırhlı araçları seçim öncesi emniyete hibe etti

Batman’da kayyum zırhlı araçları seçim öncesi emniyete hibe etti

HABER MERKEZİ – Batman Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ertuğ Şevket Aksoy, kendi döneminde aldığı zırhlı araçları 31 Mart yerel seçimleri öncesi emniyete hibe etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dağa para aktarıyorlar” şeklinde suçladığı HDP’li belediyelere Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kayyum atanmıştı.

HDP ise Erdoğan’ın iddialarının aksine belediye başkanları hakkında bu tip suçlamalarla herhangi bir soruşturma başlatılmadığını açıklamıştı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala HDP kayyum atanan belediyeleri yeniden kazanacağını vurgularken, Erdoğan ise yeniden kayyum ataması yapılabileceğini ima ediyor.

Tüm bu tartışmalar devam ederken kayyum tarafından yönetilen Batman Belediyesi’nin uygulamaları dikkat çekiyor.

Batman Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ertuğ Şevket Aksoy, 2016 yılında Belediye Meclisi kararı ile bir adet zırhlı koruma aracı alınmasını kararlaştırmıştı. Konunun Batman’da yayın yapan Çağdaş gazetesinde yayınlanmasının ardından kayyum, araçların kiralık olduğunu belirtmişti.

Oysa Batman Belediye Meclisi kararına göre araçların satın alınmasının kararlaştırıldığı toplantı metni belediyenin internet sitesinde yer almaya devam ediyordu.

Kayyum Aksoy, aynı açıklamada HDP’li başkanlar döneminde kararlaştırılan projelerin kendi döneminde başladığını ilan etmiş ve belediyenin borcunun 35 milyon lira azaldığını açıklamıştı.

HDP’den kayyumun iddialarına yanıt

Aksoy’un açıklamaları üzerine HDP Batman İl Örgütü, 17 Mart tarihinde bir basın açıklaması yayınlayarak kayyum iddialarına cevap verdi.

HDP açıklamasında projelerin kendi dönemlerinde başlatıldığını belirterek, maddeler halinde hangi projelerin kendi dönemlerinde başlatıldığını kamuoyu ile paylaştı.

Aksoy’un ‘Borç 35 milyon lira azaldı’ iddialarına da cevap veren HDP, “Batman Belediyesi’nin borcu, 2 yılda 66 milyon TL’den 131 milyon TL’ye yükseldi” diye belirtti.

Zırhlı araçların tamamı emniyete hibe edildi

HDP’nin yayınladığı açıklamanın ardından ise kayyum Aksoy ve Belediye Meclisi bir karar daha alarak daha önce ‘kiralık’ dediği zırhlı araçların tamamını İl Emniyet Müdürlüğü’ne hibe etti.

Toplantının karar metninde şu ifadelere yer verildi:

“Belediyemiz uhdesinde kullanılan 2 adet aracın 5393 Sayılı Belediye Kanununun 85. Maddesi ve 237 Sayılı Taşıtlar Kanunu ekli maddesi ile Taşınır Mal Yönetmeliği uyarınca Batman İl Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelsiz devredilmesine oy birliği ile karar verildi.”

Halkevleri de Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bedelsiz verildi

Aynı toplantıda, belediyeye ait olan ve kayyum atanmasının ardından isimleri değiştirilen dört halkevi de Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne 10 yıllığına tahsis edildiğinin belirtildiği kararda ise şunlar kaydedildi:

“Belediyemiz Başkanlığına bağlı faaliyet yürüten ve İlimizin çeşitli semtlerinde bulunan söz konusu bilgi evlerinin Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kütüphane olarak kullanılması şartıyla; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesinin (d) bendi uyarınca 10 yıllığına bedelsiz tahsisinin yapılmasına ve tahsise ilişkin protokolün hazırlanmasına oy birliği ile karar verildi.”


Gazete Karınca
Previous post
Musul'da feribot battı, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi
Next post
AYM’den TİP dahil 5 parti için suç duyurusu