Ana SayfaGüncelÇHD ve HHB’li avukatların davası: Selçuk Kozağaçlı duruşmadan atıldı

ÇHD ve HHB’li avukatların davası: Selçuk Kozağaçlı duruşmadan atıldı

HABER MERKEZİ – ÇHD ve HHB’li 20 avukatın yargılandığı davada, sanık avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. Bu talep dile getirilirken mahkeme, önce ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı’yı sonra diğer sanıkları ve tüm avukatları salondan attı. Mahkeme, reddi hakim talebini de reddetti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi altısı tutuklu 20 avukatın yargılandığı davanın üçüncü duruşması Silivri Cezaevi yerleşkesindeki İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılıyor.

Duruşmanın ikinci gününde sanık avukatlar, taleplerinin henüz alınmadan reddedildiğini belirterek reddi hakim talebinde bulundu.

ÇHD Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı mahkeme heyetine “Devletin erklerinden birine mensup olduğunuzu görüyorum. Sadece sizi değil, temsil ettiğiniz her şeyi reddediyorum” deyince mikrofonu kapatılıp dışarı çıkarılmasına karar verildi.

Kozağaçlı’nın koluna giren jandarma onu ve diğer tutuklu sanıkları dışarı çıkarırken salonda “ÇHD susmadı susmayacak” sloganı atıldı.

Mahkeme, sanık avukatların ardından avukatlarının da dışarı çıkarılarak salonun boşaltılmasına hükmetti ve duruşmaya ara verdi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının kovuşturmanın genişletilmesi taleplerini gözardı ederek mütalaayı kabul etmiş ve bugün sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yapmaya başlamalarına hükmetmişti.

Reddi hakim talebi reddedildi

Verilen aradan sonra mahkeme, ara kararını avukatların yokluğunda açıkladı.

Mahkeme, duruşma salonuna giren avukat Bahattin Özdemir hakkında “hakaret ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına ve Özdemir’in yarınki duruşmadan kısıtlanmasına karar verdi.

Tutuklu avukat Kozağaçlı hakkında da beyanları nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme, reddi hakim talebini davanın uzatılmasına dönük olduğu iddiasıyla reddetti.

Mahkeme, esasa ilişkin savunmaların alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Tutuklu avukatlar 55 gündür açlık grevinde

2017’nin Eylül-Ekim aylarında tutuklanan ÇHD ve HHB üyesi 17 avukat, bir yıl sonra hakim karşısına çıktıkları ilk duruşmada tahliye edilmiş ancak serbest bırakılmalarının üzerinden 24 saat geçmeden savcının itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılmıştı.

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın yanı sıra Ahmet Mandacı, Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu tekrar tutuklanmıştı. Daha sonra Mandacı ‘ev hapsi’ kararı ile tahliye edilmişti.

Bu yıl Türkiye’deki tutuklu avukatlara ithaf edilen 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde ise cezaevlerinde tutulan avukatlar açlık grevi eylemine başlamıştı.

‘Hukuksuzluklara dikkat çekmek ve adaletsizliği teşhir etmek’ için açlık grevine başladıklarını duyuran ÇHD ve HHB üyesi avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı ve Engin Gökoğlu’nun eylemi 55’inci gününde sürüyor.

Ayrıca Engin Gökoğlu’nun eşi Meral Yıldırım Gökoğlu ise tutuklu avukatlara destek amacıyla başladığı açlık grevi eyleminin 41’inci gününde.

Diğer yandan 26 Şubat’ta İdil Kültür Merkezi’ne yapılan polis operasyonunda gözaltına alınıp, ardından da tutuklanan avukat Barkın Timtik de açlık grevindeki bir diğer isim.


Karınca, bianet, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Myspace'in 12 yıllık arşivi silindi
Sonraki Haber
Hollanda'dan tramvay saldırısına ilişkin açıklamalar