Ana SayfaGüncelCHP’den Sabah’ın fişleme listesine tepki: Demek ki ‘terörist’ olmak için Kürt olmanız yeterli

CHP’den Sabah’ın fişleme listesine tepki: Demek ki ‘terörist’ olmak için Kürt olmanız yeterli

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun muhalefeti hedef alan açıklamalarına ve Sabah gazetesinin kimi belediye meclis üyesi adayların şahsi bilgilerini yayınlamasına CHP’den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, söz konusu listeyi ‘fişleme’ olarak değerlendirdi, “Bu listeye göre Kürt olmanız terörist olmak için yeterli bir neden” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bazı illerdeki meclis üyesi adaylar üzerinden muhalefet partilerini hedef almasına ve Sabah gazetesinin kimlik numaralarını dahi paylaşarak okuyucularına kimi belediye meclis üyesi adaylarının şahsi bilgilerini servis etmesine CHP’den tepki geldi.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen yaptığı yazılı açıklamada, “Bakan Soylu’nun partimizin belediye meclisi üyeleri hakkında yaptığı açıklamalar tekil değil bir zincirin halkasıdır. Daralan ekonomiyle yara alan AKP, çareyi kendilerine muhalif kim varsa şeytanlaştırmakta, kriminalize etmekte bulmuştur” dedi.

Gökçen: Direkt Kürt deseydiniz

Yayınlanan listede kişilerin doğum yerlerine, katıldığı etkinliklere yer verildiğini hatırlatan Gökçen, “Bari direkt olarak Kürt deseydiniz” tepkisini gösterdi:

“Terörist dedikleri şahsın karşısına ‘Nusaybin doğumlu’ yazmışlar. Bari direkt olarak Kürt deseydiniz. Kürt olmanız terörist olmak için yeterli bir neden bu sürrealist listeye göre. Bu insanlar YSK aday yeterlilik koşullarını sağlamışlar ki aday olmuşlar. İçlerinden biri dahi teröristse niye soruşturmadınız? Değilse, nasıl fişlersiniz? İnsanlar terörist olup olmadıklarını gazete küpürlerinden öğrenecekler sayelerinde artık.”

Gazete Duvar’ın haberine göre Gökçen, Sabah’ın yayınladığı listeye de tepki gösterdi, “Haber dilleri de Soylu’yla aynı” dedi. Gökçen’in açıklaması şöyle:

“Zekadan yoksun, edepten ari bir anlayışla gazetecilik yaptıklarını sanıyorlar. Belki de daha vahimi öyle gazetecilik gibi bir dertleri de yok. Aksi olsaydı, masumiyet karinesini böyle zavallı bir listeyle ihlal etmezler, AKP’nin propaganda timi gibi bir dil kullanmazlardı. Birtakım medya organları AKP’nin silahşörlüğüne soyunmuş durumda. Göz göre göre insanları yalan yanlış iddialarla hedef gösterip linç ediyorlar.”

Soylu hedef aldı, Sabah liste yayınladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet, bir süredir meclis üyesi adayları üzerinden muhalefet partilerini hedef alıyor.

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şile’de yaptığı konuşmada, “325 PKK ve HDP iltisaklıyı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden meclis üyesi adayı yaptılar” demiş, isimleri tek tek açıklayacaklarını dile getirmişti.

Soylu’nun bu açıklamalarının ardından hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi ise dün (24 Mart) CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin bazı belediye meclisi üyesi adaylarının şahsi bilgilerini yayınladı.

Söz konusu haberde, muhalefet partilerinin bazı belediye meclisi üyesi adaylarının fotoğraflarına, kimlik numaralarına ve yakınlarının isimlerine dahi yer verildi, doğum yerleri ve katıldıkları siyasi etkinlik ve toplantılar suçlama konusu yapıldı.