Ana SayfaGüncelCizre sağanak nedeniyle sular altında: İki kişi yaşamını yitirdi

Cizre sağanak nedeniyle sular altında: İki kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Cizre’de etkili olan sağanak nedeniyle birçok yol su altında kaldı. Suya kapılarak Dicle Nehri’ne sürüklenen bir araçta bulunan yurttaşlardan ikisi yaşamını yitirdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle neredeyse tüm yollar sular altında kaldı.

Yüksek su seviyesinden kaynaklı birçok araç yolda mahsur kalırken, oluşan su birikintilerinden kaynaklı yurttaşlar evlerine girmekte zorlandı.

İki kişi yaşamını yitirdi

MA’da yer alan habere göre kente tayini çıkarak geldiği belirtilen ismi öğrenilemeyen bir imamın, eşi, annesi ve çocuğuyla birlikte içerisinde bulunduğu aracın akşam saatlerinde suya kapılarak, Dicle Nehri’ne sürüklendiği belirtildi.

Kentin HDP’li milletvekili Hüseyin Kaçmaz, olayda imam ve çocuğunun kurtarıldığını ancak eşi ve annesinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Ayıca özellikle kente bağlı Konak, Nur, Şah ve Cudi mahallelerinde, onlarca ev sular altında kaldı. Kanalizasyon borularının patladığı söz konusu mahallelerdeki evlerde maddi hasar meydana geldi.

Konak mahallesinde suya kapılan bir araçta bulunan yurttaşlar da kendi imkanlarıyla boğulmaktan kurtuldu.

Previous post
Bir haftada üçüncü ölüm: Bir tutuklu daha yaşamına son verdi
Next post
Başkale'de okullara kar tatili