Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklanmadı

Çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklanmadı

HABER MERKEZİ – İzmir’de çocuğunu sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklanmadı. Çocuk, erkeğin kendisi ve kardeşini ölümle tehdit ettiğini söylerken, avukat Özen “Neden hala sanığın tutuksuz yargılandığını anlamış değiliz” diyerek duruma tepki gösterdi.

İzmir’de 2018 yılında 15 yaşındaki bir kız çocuğu, babası tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını belirterek polise şikayette bulundu.

Çocuk emniyetteki ifadesinde, “Babam söylediğimi öğrenirse küçük kardeşlerimi öldürür” diyerek polislerden bunu anlattığını kimseye söylememelerini istedi.

Çocuk İzleme Merkezi’ne (ÇİM) gönderilen çocuk, burada da babasının, annesinin doğum yapmak için hastanede olduğu 2014 ve 2015 yıllarında kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

Yapılan muayenede, çocuğa yönelik cinsel istismar bulgusuna rastlanmadı. ÇİM’de hazırlanan raporda, olayın üzerinden geçen süre dikkate alındığında, cinsel istismar bulgusuna rastlanmasının mümkün olamayacağı; ancak çocuğun anlattıklarının samimi ve yaşına uygun olduğu belirtildi.

Bunun üzerine gözaltına alınan baba M.A., suçlamaları kabul etmedi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen M.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

M.A. hakkında, ‘zincirleme olarak çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açılırken, çocuk ise devlet korumasına alındı.

‘Kardeşlerimi öldürmekle tehdit etti’

İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz sanık M.A., Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmaya adli görüşme odasından telekonferansla bağlanan genç kız, yaşadıklarını pedagog eşliğinde anlattı.

“Zorla yaptı ve anneme ya da başka birine söylediğim takdirde ‘Seni ve yeni doğan kardeşlerini öldürürüm’ dedi. Kardeşlerim çok küçük; onlar ölmesin, diye sustum. Babam çok kötü birisi, şikayetçiyim.”

Erkeğin annesi, kendisi ve kardeşlerine sürekli şiddet uyguladığını belirten çocuk, “Anneme eziyet etmesin, diye söylemedim” dedi.

Erkek ise daha önceki ifadesini tekrar ederek suçunu inkar etti.

‘Neden hala tutuklanmadığını anlamış değiliz’

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen de çocuğun anlatımlarının samimi ve en önemli delil niteliğinde olduğunu belirterek, “Biz mağdurun ifadesine aynen katılıyoruz. Mağdurun ses tonundan bile korku içinde olduğunu, hala yaşadıklarının etkisinde olduğunu anlıyoruz. Bu kadar önemli bir delil varken neden hala sanığın tutuksuz yargılandığını anlamış değiliz. Sanığın bu celse tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Tutuklama talebine ret

Duruşma savcısı da suçun mahiyeti ve niteliği bakımından, toplanan deliller ile çocuğun anlatımları göz önüne alınarak, sanığın tutuklanması yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, bakanlık avukatı ve savcının talebini reddederek, sanık M.A.’nın tutuksuz yargılanmasının devamına, eşinin 2014 ve 2015 yıllarındaki doğumları sırasında telefon kayıtlarının baz istasyonları üzerinden belirlenerek, rapor istemesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Previous post
Seçimlere 10 gün kala: ÖTV ve KDV indirimlerinin süresi uzatıldı
Next post
Reuters: ABD, Türkiye’ye yapılacak F-35'lerin teslimatını askıya alma hazırlığında