Ana SayfaEkonomiÇukurova Holding de borç yapılandırmayı planlıyor

Çukurova Holding de borç yapılandırmayı planlıyor

HABER MERKEZİ – Çukurova Holding’in Ziraat Bankası’ndan aldığı 1 milyar 600 milyon dolarlık kredi için borç yapılandırmaya gidebileceği bildirildi.

Arkas Holding, Yıldız Holding, Doğuş Grubu ve Gama Holding’in ardından Çukurova Holding’in de borç yapılandırmaya gitmesi gündemde.

Çukurova Holding’in, Ziraat Bankası’ndan beş yıl önce aldığı 1 milyar 600 milyon dolarlık krediyi yeniden yapılandırmayı gündemine aldığı belirtildi.

Bloomberg’in haberine göre Çukurova Holding, 2014 yılında aldığı aldığı 10 yıl vadeli 1 milyar 600 milyon dolarlık kredinin bugüne dek yalnızca faizlerini ödeyebildi, buna karşılık ana para taksit ödemelerini gerçekleştiremedi.

Habere göre bu yüzden Çukurova Holding, Temmuz ayındaki ana para taksidi ödemesi öncesinde Ziraat Bankası yetkilileriyle yapılandırma görüşmeleri yapabilir.

Ne oldu?

Çukurova Holding, L1’den aldığı Turkcell hisselerini ve Genel Energy hisselerini teminat vererek 2014 yılında üç yılı geri ödemesiz kredi aldı.

Turkcell’den gelen temettüyle kredinin faiz ödemelerini yapan Çukurova ana para ödemelerini 2017 Temmuz ayından bu yana yapmıyordu.

Çukurova Holding’in Rusyalı milyarder Mikhail Fridman’dan aldığı borcu kapatmak için aldığı 10 yıl vadeli 1 milyar 600 milyon dolarlık dolar kredinin geri ödemesiz süresi dolarken, kaynaklar Çukurova’nın üçüncü ana para taksidini de ödeyemeyebileceği belirtti.

Krediyle ilgili Ziraat Bankası’na ana para ödemesinin yapılmadığını ifade eden kaynaklar, Turkcell’in temettü gelirlerinden bir miktar ödeme ve faiz ödemelerinin ise yapıldığını kaydettiler.

Söz konusu kredinin yıllık 200 milyon dolar tutarında anapara ödemesi bulunuyor.


Finans Gündem, ABC Gazetesi
Previous post
Britanya Parlamentosu'nda AB'den anlaşma olmadan ayrılmamayı öngören karar kabul edildi
Next post
Dünyanın en yaşanılabilir şehri Viyana, İstanbul 130'uncu sırada