Ana SayfaGüncelDenizli’de mültecilere gaz sıkan polis görevden uzaklaştırıldı

Denizli’de mültecilere gaz sıkan polis görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Denizli’de Göç İdaresi önünde kimlik yenilemek için sıra bekleyen mültecilere biber gazı sıkan polis geçici olarak görevden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğü önünde Pazartesi günü kimlik yenileme işlemleri için sıra bekleyen İran ve Suriyeli mültecilere biber gazı sıktığı görüntüleri yayınlanan polis, geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

Söz konusu polis hakkında soruşturma başlatıldığı da bildirildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, olayın, Pamukkale ilçesindeki İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün önünde sıra almak isteyen yaklaşık 450 kişinin bulunduğu bir ortamda oluşan “arbedenin önlenmeye çalışıldığı” sırada meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası Koruma Başvurusunda Bulunma ve Uluslararası Koruma Başvuru sahiplerine, her pazartesi günü Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğünde başvuruda bulunma ve kimlik yenileme işlemleri için sıra verilmektedir.

“Kimlik yenileme işlemleri için Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğünde sıra almak isteyen yaklaşık 450 kişinin bulunduğu bir ortamda oluşan arbedenin önlenmeye çalışılması sırasında meydana gelen olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır.”

Ancak polisin biber gazı sıktığı anlar kameralara yansımış ve bu görüntülerde olay anında herhangi bir ‘arbede’nin yaşanmadığı görülmüştü.