Ana SayfaGüncel‘Dilim sürçmüş olabilir’ diyen Mansur Yavaş’tan yeni HDP açıklaması

‘Dilim sürçmüş olabilir’ diyen Mansur Yavaş’tan yeni HDP açıklaması

HABER MERKEZİ – CHP’nin Ankara adayı Yavaş, tepki çeken “HDP’lilerin topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum” sözleri için “Dilim sürçmüş olabilir” dedi. Açıklamasında “HDP’lilerin tümünün vatan haini olarak gösterilemeyeceği” ifadesini kullanan Yavaş, HDP Eş Genel Başkanı Temelli’nin bazı yayın organlarınca çarpıtılarak verilen “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir” sözlerine ise “Hayır, ben 6 milyon Ankaralının oyuyla seçileceğim. Neden sizin oylarınızla seçileyim” şeklinde karşılık verdi.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, “HDP’lileri terörist olarak görmüyorum, onların topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum” sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Yavaş, tepki çeken sözleri için “Dilim sürçmüş olabilir” dedi.

Ancak Yavaş açıklamasında “HDP’lilerin tümünün vatan haini olarak gösterilemeyeceği” ifadesini de kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bazı yayın organlarınca çarpıtılarak verilen “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir” sözlerine de tepki gösteren Yavaş, “Hayır, ben 6 milyon Ankaralının oyuyla seçileceğim. Neden sizin oylarınızla seçileyim” dedi.

Yavaş’ın açıklaması şöyle:

“HDP’ye 7 Haziran’daki seçimlerde 80 milletvekili çıkaracak oy verildi ama 1 Kasım’da bu insanlar oyunun rengini değiştirip AK Parti’ye oy verdi. HDP’ye oy veren seçmene bu kadar yüklenmek yersiz, demek ki bunlar yarın öbür gün başka partiye de oy verebilir. Ama yöneticileri için aynı şeyi düşünmüyorum. Bu, Sezai Temelli’nin demecinden çıktı. Diyor ki ‘Siz bizlerin oyuyla seçileceksiniz’. Hayır, ben 6 milyon Ankaralının oylarıyla seçileceğim. Neden sizin oylarınızla seçileyim. Evet, HDP’ye oy verip bana oy verecek seçmen de vardır, çünkü biz hizmet ederken hangi parti diye görmüyoruz. Bunu o manaya çektiler.

“‘Rehabilite etmek isteriz’ derken belki dilim sürçmüş olabilir. Ben diyorum ki ‘HDP’ye oy veren seçmen yarın MHP’ye bile oy verebilir, siz bunların tümünü vatan haini olarak gösteremezsiniz, onlar da bu ülkenin vatandaşı.’”

Ne oldu, kim ne dedi?

Yavaş, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlarken “HDP’lilerin topluma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum” ifadesini kullanmış, CHP adayının bu sözleri tepki çekmişti.

“Ben HDP’lileri terörist olarak görmüyorum. HDP’lilerin topluma kazandırılmasını düşünüyorum, tek adam pençesinden kurtarılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir söz de etmedim. 7 Haziran’da HDP 80 milletvekili çıkarmıştı, 1 Kasım’da 40’a indi, yarısı AK Parti’ye verdi. HDP’nin hepsini terörist olarak görmek yerine, bir kısmını PKK’nın pençesinden kurtarmak gerektiğini düşünüyorum.”

Öte yandan Yavaş’ın tepki gösterdiği Temelli’nin açıklaması da kimi yayın organlarınca çarpıtılarak servis edilmişti.

Temelli’nin 31 Mart yerel seçimi için muhalefetin Ankara ve İstanbul adaylarına yönelik ifadeleri şöyleydi:

“Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur. Biz bu riski alıyoruz. Seçmenlerimize diyoruz ki biz bu riski alacağız ve Türkiye’yi değiştireceğiz.”

Demirören Medya Grubu’na ait mecralar ile Anadolu Ajansı’nın servis ettiği bu haberde, Temelli’ye ait olmayan ifadeler manşetlere çekilmişti.

Hürriyet, CNN Türk ve Posta gazetesinin internet siteleri Temelli’nin “İstanbul ve Ankara’yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek” sözlerini kullandığını iddia etmişti.

Ancak Hürriyet tekzip yerine haberde bir yanlışlık olmadığını savunarak, “CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler” demişti.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ise söz konusu mecralara “Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi” diye seslenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Milletvekili Ayşe Sürücü'ye 1 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası
Sonraki Haber
Mahkeme savunma almadan kararını açıkladı, avukatlara ceza yağdı