Ana SayfaGüncelDink davası: İki sanık hakkında tahliye kararı

Dink davası: İki sanık hakkında tahliye kararı

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayetine ilişkin görülen davada tutuklu yargılanan dört sanıktan Ercan Gün ve eski jandarma istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale’nin tahliyesine karar verildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine dair kamu görevlileri ile askeri sorumlular hakkında açılan ve dördü tutuklu, 85 sanığın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Muharrem Demirkale ve FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün tahliye edilmesine karar verildi.

Mahkeme, “örgüt üyeliği” suçlamasıyla başka dosyalardan da tutuklu bulunan Demirkale ve Gün’e, mevcut dosyalarından tahliye edilmeleri ihtimaline karşı yurt dışına çıkış yasağı verdi.

Böylece Dink davasında tutuklu yargılananların sayısı ikiye düştü.

Diğer yandan mahkeme, tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in tutukluluklarının, Ali Öz’ün de ev hapsinin devamına hükmetti.

Bir sonraki duruşma Haziran’da

Mahkeme duruşmayı Haziran ayına bırakırken, gelecek duruşma haftasında görülecek celselerde dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ve dönemin MİT görevlilerinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin dinlenmesine karar verdi.

Geçen iki duruşma

Salı ve Çarşamba günü görülen davalarda duruşmada dönemin İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Yardımcısı Celal Sel, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Yardımcısı Celal Sen ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz dinlenmişti.


Evrensel ve bianet’ten derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Teknolojide ‘ırkçılık’: Sürücüsüz otomobiller beyaz yayalar için daha güvenli
Sonraki Haber
İstanbul’da seçmen neye göre oy verecek?