Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da HDP il binasına bir kez daha baskın: Üç açlık grevcisi gözaltında

Diyarbakır’da HDP il binasına bir kez daha baskın: Üç açlık grevcisi gözaltında

HABER MERKEZİ – HDP Diyarbakır il binasına bu sabah saatlerinde yapılan polis baskınında daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan üç açlık grevi eylemcisi yeniden gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 127’nci gününde.

Geçtiğimiz hafta Güven’e destek vermek amacıyla aralarında HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın da bulunduğu 10 kişi süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlamıştı.

8 Mart gecesi eylemin sürdüğü HDP Diyarbakır il binasına kapıları kırararak baskın düzenleyen polis, açlık grevindeki Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ateş’i gözaltına almıştı.

Açlık grevcilerinden Sevican Yaşar, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmış diğer eylemciler ise serbest bırakılmıştı.

Üçüncü baskın

Bu sabah saatlerinde HDP Diyarbakır il binasına iki haftada 3’üncü kez polis tarafından baskın düzenlendi.

Baskında açlık grevine serbest bırakıldıktan sonra da devam eden Abdulhalik Kurt, Yusuf Ateş ve Salih Cansever gözaltına alındı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Açlık grevleri

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Güven’in sağlık sorunları artıyor.

Geçtiğimiz hafta DW Türkçe’ye konuşan Güven’in kızı Sabiha Temizkan, annesinin bu süreçte 14 kilo kaybettiğini, konuşmakta ve yürümekte zorluk çektiğini söylüyor.

Diyarbakır’daki evinde refakat ettiği annesinin sağlığına ilişkin endişelerin her geçen saat arttığını anlatan Temizkan, şunları dile getiriyor: “Artık kas erimesi başladı ve ciddi ağrıları oluyor. Annem 55 yaşında ve sağlığı açısından çok riskli bir evreye girdi. Bu nedenle çok ama çok endişeliyim. Ama annem talebi karşılanana kadar eylemini sürdürmekte de kararlı.”

HDP Milletvekili Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılana dek eylemini sürdüreceğini söylüyor.

Güven’le beraber yine aynı taleple cezaevlerinde ve yurt dışında başlatılan eylemler de sürüyor.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin verilerine göre farklı cezaevlerinde 331 tutuklu 16 Aralık’tan bu yana kadar farklı tarihlerde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı ve bu eylemini sürdürüyor.

1 Mart’ta ise bu sayı daha da arttı. Çünkü tutuklular 1 Mart itibariyle açlık grevi eylemlerinin tüm cezaevlerine yayılacağını duyurmuştu.


İktidar sağır, Güven ve arkadaşları bize sesleniyor – İbrahim Aslan

Açlık grevleri: Tutukluya ‘müdahale’ tehdidi, Güven’den eylemdeki vekillere mesaj

Previous post
Testinin çocukları – Elend Aydın
Sosyal medya
Next post
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta tarihin en büyük kesintisi