Ana SayfaGüncelDosyalar ayrılmıştı: Nusaybin Davası’nda bir kişi tahliye edildi

Dosyalar ayrılmıştı: Nusaybin Davası’nda bir kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Nusaybin Davası’nda aynı dosyada yargılananların dosyalarının ayrılmasına karar verildikten sonra yapılan duruşmalarda Yasemin Erkol tahliye edildi, altı kişi hakkında ise tutukluluğun devamı yönünde karar verildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde kentten tahliye edildikten sonra tutuklanan 53 kişinin yargılandığı dava dosyası hakkında bir süre önce tefrik kararı verilmişti.


Nusaybin Davası’nda tutuklulardan protesto, mahkemeden tefrik kararı


Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınan kararın ardından başlayan tek tek yargılamalar devam ediyor.

Bu kapsamda dün 7 çocuk annesi Yasemin Erkol, Nurşan Demir ve Enes Taşkın’ın duruşmaları görüldü. Tutukluların katılmadığı duruşmada sanık avukatları hazır bulundu.

Önceki savunmalar üzerinden ara kararını açıklayan mahkeme, Erkol’u “Yedi çocuk annesi olması ve çocukları için kentten ayrılmaması” nedeniyle, “vicdani kanaatini” kullanarak tahliye etti.

Demir ve Taşkın hakkında ise tutukluluk halinin devamı yönünde karar verildi.

Tutukluluğa devam kararı

Bugün devam eden yargılamalarda ise, engelli ve kimsesiz olduğu için kentte mahsur kalan Mehmet Tahir Avcı, Osman Bozkurt, Mehmet Faruk Engin ile Jiyan Ay’ın duruşmaları ayrı ayrı görüldü.

Mehmet Tahir Avcı duruşma salonuna getirilirken, diğer isimler açlık grevinde olmaları nedeniyle duruşmalara katılmadı ve konuya ilişkin dilekçe gönderdi.

Mahkeme, her dört kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


Mezopotamya Ajansı