Ana SayfaDünyaDSG: Suriye’de IŞİD’in hakimiyetine tamamen son verdik

DSG: Suriye’de IŞİD’in hakimiyetine tamamen son verdik

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD’in Suriye’deki son toprak parçasından da çıkarıldığını ve Bahoz’daki operasyonun tamamlandığını ilan etti. ABD Başkanı Trump da IŞİD’in tamamen yenilgiye uğratıldığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in son toprak parçası olan Deyr ez Zor’un Hecin beldesine bağlı Bahoz (Baxoz) köyündeki operasyonun tamamlandığını açıkladı.

Böylece IŞİD’in Suriye’deki fiziki varlığına tamamen son verildi.

Mezopotamya Ajansı’nın bölgedeki muhabiri Nazım Daştan’ın haberine göre, bu sabah temizlik operasyonlarını da bitiren DSG tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugün Bahoz’u yani IŞİD’in elindeki son bölgeyi de özgürleştirerek hamlemizi tamamlamış bulunuyoruz. Bizler bu zaferi Kürt halkı, Arap halkı, Süryani halkı başta olmak üzere tüm bölge ve dünya halklarına armağan ediyoruz. IŞİD’in coğrafi hakimiyet varlığına son verdiğimizi ve hamlemizin tamamlandığını belirtiyoruz. İlerleyen saatlerde geniş kapsamlı açıklama DSG genel komutanlığımız tarafından yapılacaktır.”

BBC Türkçe’nin haberine göre DSG basın sözcüsü Mustafa Bali de “Demokratik Suriye Güçleri, sözde hilafetin kesin olarak yok edildiğini ve IŞİD’in alandaki hakimiyetinin yüzde yüz olarak sonlandırıldığını ilan ediyor” dedi.

Trump: IŞİD Suriye’de yüzde 100 yenildi

Dün gece saatlerinde de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, IŞİD’in Suriye’de “yüzde 100” yenildiğini söylemişti.

Florida’da konuşan Trump, IŞİD’in eskiden elinde tuttuğu bölgelerle, şu anki durumunu gösteren iki ayrı fotoğrafı göstererek “İşte IŞİD, bu da şu an elimizdeki durum” demişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Trump’ın uçağı Air Force One’da gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye’de IŞİD’in elinde toprak kalmadığını söylemişti.

Demokratik Suriye Güçleri, 21 Mart Perşembe günü Suriye’de IŞİD’in son toprak parçası olan Bahoz köyünün tamamen kontrol altına alındığını ancak arama ve temizlik çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.

DSG’den hafta içinde yapılan bir açıklamada da yer altına sızan IŞİD’lileri arama çalışmalarının tamamlanmasıyla IŞİD’in Suriye’deki yerleşim bölgelerinden tamamen temizlendiğini açıklayacakları bildirilmişti.


Bu haberde Amerika’nın Sesi ve DW Türkçe’den de yararlanılmıştır.