Ana SayfaGüncelDuruşmaya sayılı günler kaldı: Tutuklu avukatlar 51 gündür açlık grevinde

Duruşmaya sayılı günler kaldı: Tutuklu avukatlar 51 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu tutuklu beş avukat, Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde başladıkları açlık grevi eylemlerinin 51inci gününde.

Bu yıl Türkiye’deki tutuklu avukatlara ithaf edilen 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde cezaevlerinde tutulan avukatlardan beşi açlık grevi eylemine başlamıştı.

‘Hukuksuzluklara dikkat çekmek ve adaletsizliği teşhir etmek’ için açlık grevine başladıklarını duyuran Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı ve Engin Gökoğlu’nun eylemi 51’inci gününde.

Engin Gökoğlu’nun eşi Meral Yıldırım Gökoğlu ise tutuklu avukatlara destek amacıyla başladığı açlık grevini 37’nci gününde sürdürüyor.

Diğer yandan 26 Şubat’ta İdil Kültür Merkezi’ne yapılan polis operasyonunda gözaltına alınıp, ardından da tutuklanan avukat Barkın Timtik de açlık grevideki bir diğer isim.

Duruşmaya sayılı günler kaldı

ÇHD ve HHB’li avukatların tutuklu yargılandıkları davanın duruşmasına ise sadece 3 gün kaldı.

18 Mart Pazartesi günü başlayacak duruşma, Silivri Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda yapılacak.

Duruşmanın 21 Mart gününe dek sürmesi bekleniyor.

Beşi tutuklu 20 avukatın yargılandığı davada duruşma savcısı Alaattin Çolak, 22 Şubat’ta hazırladığı üç buçuk sayfalık esas hakkındaki mütalaasını İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunmuştu.

Mütalaada haklarında yakalama kararı bulunan avukatlar Oya Aslan ve Günay Dağ yönünden dosyanın ayrılmasını, 18 avukat için ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla cezalandırılmaları talep edilmişti.

Previous post
Füruğ'un hayatı Nazan Kesal'ın oyunculuğuyla sahnede
Next post
Kadın öğretmenlere topuklu ayakkabıyı yasaklayan müdür hakkında soruşturma