Ana SayfaÇalışma YaşamıEkmek ve Gül’den kadın işçiler için rehber niteliğinde bir çalışma: “Haklarımız Var”

Ekmek ve Gül’den kadın işçiler için rehber niteliğinde bir çalışma: “Haklarımız Var”

HABER MERKEZİ – Ekmek ve Gül’ün hazırladığı, genelde işçilerin, özelde ise kadın işçilerin haklarına ilişkin detaylı bilgiler sunan “Haklarımız Var” isimli çalışma, Kor Kitap etiketiyle 8 Mart’ta çıkacak.

Ekmek ve Gül’ün “Haklarımız Var” isimli çalışması, Kor Kitap etiketiyle 8 Mart’ta çıkıyor.

Sevda Karaca ve Fulya Alikoç’un yayına hazırladığı ve Onur Bakır’ın kaleme aldığı kitap, 100 soruya verilen 100 yanıtla kadın işçilerin haklarını masaya yatırıyor.

ekmekvegul.net sitesinde yer alan “İşçi Kadınlar Soruyor, Ekmek ve Gül Yanıtlıyor” köşesine 2018 yılında gelen sorular ve verilen yanıtlardan derlenen kitap, bir yandan mevcut hakların sonuna kadar kullanılabilmesinin yol ve yöntemlerini sunarken, bu hakların neden yetersiz kaldığını ve nasıl geliştirilebileceğini ele alıyor.

Yalnızca kadın işçiler için değil erkek işçiler için de bir başvuru kaynağı olan kitap, işçilerin yaşadığı sorunları 15 başlıkta ele alıyor: “Ücret, AGİ, Fazla Mesai, Tatil Günü Çalışması”, “İşçi Sağlığı, İşyeri ve Çalışma Koşulları”, “Mobbing”, “Gece Çalışması ve Servis Hakkı”, “Mazeret İzinleri ve Yıllık İzin”, “Kreş, Emzirme Odası ve Süt İzni”, “Analık İzinleri ve Analık Ödeneği”, “İhbar Süresi, İşten Çıkarma ve İşe İade”, “Hamilelik Nedeniyle İşten Çıkarma”, “İşçinin İş Sözleşmesini Fesih ve Tazminat Hakkı”, “Kıdem Tazminatı”, “İşsizlik Ödeneği”, “Emeklilik, Yaşa Takılanlar ve Doğum Borçlanması”, “Emekli, Dul, Yetim Aylıkları ve İkramiyesi” ve “Kriz ve Sendikal Mücadele.”

Kitabın tanıtımında şu satırlara da yer veriliyor:

“Bu kitap, kadın işçilerin haklarını anlatıyor ama bu hakların yeterli olduğunu iddia etmiyor. Aksine İşçilerin bir araya gelerek neler yapabileceğine, sendikal örgütlenme ile neler kazanabileceğine dikkat çekiyor. Tam da bu yüzden aylardır sendikal hakları için direnen Flormar işçilerine selam gönderiyor! Çünkü umut işçilerin, kadınların ellerinde çoğalıyor…”


Kitabın içeriğine BURADAN göz atabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dört işçi hayatını kaybetmişti: Beyoğlu’ndaki yangına ilişkin iki kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Silopi'de şüpheli asker ölümü