Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘geri adım yok’: S-400 konusunda biz işi bitirdik

Erdoğan’dan ‘geri adım yok’: S-400 konusunda biz işi bitirdik

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasına karşı çıkan ABD’ye tepki gösterdi, “S-400 konusunda biz işi bitirdik” dedi ve ekledi: “Biz Ruslarla ortak S-500’leri yapacağız.”

ABD, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini alma planından vazgeçmemesi halinde Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satma kararını gözden geçireceğini açıklamıştı.

Bu açıklamadan saatler sonra 24 TV-360 canlı yayınına katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 konusunda “Biz işi bitirdik. Artık konuşmanın anlamı yok” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz gerek (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin ile gerek Rusya ile bütün bunlar konuşuldu, anlaşıldı, imzalar atıldı. Bizim şimdi bir geri dönüşümüz olamaz. Bize böyle bir ahlaksızlık yakışmaz, bu ahlaki değildir. Biz bir anlaşma yaptıysak onun arkasında dururuz. Kimse bizim tükürdüğümüzü yalamamızı beklemesin.”

Rusya’dan S-500 hava savunma sisteminin de alınabileceği sinyali veren Erdoğan, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Biz Ruslarla ortak S-500’leri yapacağız belki… Sen aldığın her ürünü bize sorarak mı alıyorsun? Hayır. Dolayısıyla biz de bağımsız bir Türkiye’yiz ve her alanda adımlarımızı atıyoruz ve Rusya ile de adımlarımızı attık, imzalar tamam ve çok çok uygun şartlar altında da anlaşmamızı yaptık.”


ABD’den S-400 uyarısı: F-35 satışı için Ankara’ya şart koştular

Dünya genelinde bir popülist retorik analizi: Erdoğan sağcı liderlerin zirvesinde

Previous post
Son 25 gün: Yerel seçimlere giderken kim ne diyor, neler oluyor?
Next post
8 MART | "Sistem kadını 'tehlikeli' ilan ediyor, özsavunma kaçınılmaz"