Ana SayfaEkonomiErdoğan’ın ‘Golan’ açıklamasının ardından: Dolar 5.70’i aştı

Erdoğan’ın ‘Golan’ açıklamasının ardından: Dolar 5.70’i aştı

HABER MERKEZİ – Dolar/TL, 5.70 seviyesini aştı. Kurdaki bu yükseliş, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Golan Tepeleri’ne ilişkin yaptığı açıklamanın ardından yaşandı.

Dün günü 5.46’nın hemen üzerinde tamamlayan dolar/TL, AKP Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Golan Tepeleri’ne ilişkin açıklamasıyla sert yükseldi.


Dövize kaçış sürüyor: “TL için iyimser olmak zor”


Dolar/TL 5.74’ü görürken, euro ise 6.48’e tırmandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 4’ü aştı. Bu da 2018’in Ağustos ayından bu yana bir günde kayda geçen en sert düşüş.

Dolar/TL kuru saat 19:00 itibarıyla 5.71 seviyesinde işlem görüyor.

Ne oldu?

ABD Başkanı Donald Trump, “İsrail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğinin ABD tarafından tanınmasının zamanının geldiğini” söyledi.

Trump’ın bu açıklamalarına Şam yönetimi ve Moskova’nın yanı sıra Ankara da tepki gösterdi.


Trump’tan “Golan Tepeleri’nde İsrail’in egemenliğine” onay


İslam İşbirliği Teşkilatı Komite Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Dün ABD Başkanı Trump’ın Golan Tepeleri ile ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi, yeni bir krizin eşiğine getirmiştir. 1967’den bu yana İsrail’in altında bulunmaktadır. Sadece bölgedeki Arapları değil Türkmenleri de kendi toraklarından göçe zorlamıştır. Böyle bir hassas meselede sessiz kalması düşünülemez. Golan Tepeleri’nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz veremeyiz” diye konuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamalarıyla dolar/TL hızla yükseldi.

Previous post
İstanbul'da iş cinayeti: Matbaada çalışan Suriyeli işçi yaşamını yitirdi
Next post
Jordan Peele imzalı “Us” vizyona girdi