Ana SayfaMedyaEşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, BBC’nin kadın çalışanlara ayrımcılığını soruşturacak

Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, BBC’nin kadın çalışanlara ayrımcılığını soruşturacak

HABER MERKEZİ – Britanya’da Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, BBC hakkında ‘kadın çalışanlarına ayrımcılık yapmak’tan soruşturma başlattı.

Britanya’da Eğitim Komisyonu’na bağlı Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), kadın çalışanlarına ayrımcılık yapmakla suçlanan BBC hakkında soruşturma başlattı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Komisyon, “eşit işe eşit ücret ödenmediği” iddialarını da soruşturacak.

Milletvekili ve bazı gazeteciler kurumda toplumsal cinsiyet eşitsizliği olduğunu savunmasının ardından Komisyon konuyla ilgili bir rapor hazırlayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Elimizdeki kanıtlar, BBC’deki kadınların erkeklerinkine benzer işlerde çalıştığı halde erkeklere kıyasla daha az maaş aldığını gösteriyor. Bu kabul edilemez, BBC, fırsat eşitliğini geliştirme görevine bağlı kalmakta başarısız oluyor.”

‘Kanunsuz bir ödeme ayrımcılığı’

BBC’nin ödeme uygulamaları konusunda yeni bir reform programı için çalıştığını belirten Komisyon, kanunsuz bir ödeme ayrımcılığının bir süreden beri yapıldığını, geçmiş uygulamaların da inceleneceğini açıkladı.

Komisyon 1 Ocak 2016’dan bu yana yapılan ödemeleri inceleyecek ve maaş farklarının cinsiyet farklılığı sebebiyle mi olduğunu, eğer öyleyse bunun doğrudan mı yoksa dolaylı cinsiyet ayrımcılığı mı olduğunu araştıracak.

Araştırmanın bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

BBC: Eleştiriler haklı

Konuya ilişkin bir açıklama yapan BBC, kendilerine güvendiklerini belirterek “Elbette değişime devam ederken EHRC’nin çalışmasından her türlü dersi de alacağız” ifadelerini kullandı.

Değişmekte geç kaldıkları için kendilerine yöneltilen eleştirileri kabul ettikleri belirtilen açıklamada, devamla şöyle denildi:

“Son iki yıldır aktif olarak çalışanlarımızı maaşlarıyla ilgili sorularını bize iletmeleri konusunda teşvik ettik. Şu an yüzde 85’ten fazlasını çözüme kavuşturduk. Bağımsız değerlendirmeler de yaptırdık. Bunlarda maaş ayrımcılığı konusunda sistematik sorunlar bulunmadı ancak yaptığımız çalışmalarla birlikte, maaş yapılanmasında gelişme gözlemlendi.”

“Halihazırda kabul ettiğimiz üzere, eşit ücretle ilgili tarihi vakalarımız var. Bunlar için son derece üzgünüz. Tüm sorunları çözmek için bu kadar zaman geçmesinden pişmanız, ancak bu sorunların bazıları çok karmaşıktı ve basit şekilde çözmek mümkün olmadı. Hâlâ var olan sorunlarımız konusunda ilerleme kaydetmekte kararlıyız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Venezuela’da elektrik kesintileri: Bir gazeteci tutuklandı, Guaido hakkında soruşturma
Sonraki Haber
İzmir'de metro inşaatında göçük: İki kişi aranıyor