Ana SayfaGüncelEtiyopya’da yolcu uçağı düştü: “157 kişiden kurtulan yok”

Etiyopya’da yolcu uçağı düştü: “157 kişiden kurtulan yok”

HABER MERKEZİ – Etiyopya Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı 149 yolcu ve 8 mürettebatıyla düştü. Etiyopya Devlet Televizyonu uçakta bulunan 157 yolcudan kurtulan olmadığını duyurdu. Hayatını kaybedenlerin milliyetleri de açıklandı.

Etiyopya’dan Kenya’ya uçan Ethiopian Airlines’a (Etiyopya Hava Yolları) ait 149 yolcu ve 8 mürettebatı taşıyan uçak düştü.

Adis Ababa’dan havalanan yolcu uçağı, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye gidiyordu.

Uçağın düştüğü haberi hava yolu şirketinin sözcüsü tarafından doğrulandı. Etiyopya Başbakanlığı’nın resmi Twitter hesabı da yolcu uçağının düştüğünü doğruladı. Açıklamada taziye mesajına da yer verildi.

Etiyopya Devlet Televizyonu uçakta bulunan 157 yolcudan kurtulan olmadığını duyurdu.

Devlet Televizyonu’na bilgi veren bir Etiyopya Havayolları kaynağı, “Uçakta kurtulan olmadı.

harita: ntv.com.tr

Etiyopya Havayolları’ndan yapılan açıklamada yolcuların 32 farklı ülkenin pasaportuyla seyahat ettiği kaydedildi.

Buna göre yolcuların 32’si Kenya, 18’i Kanada, dokuzu Etiyopya, sekizi İtalya, sekizi Çin, sekizi ABD, yedisi İngiltere, yedisi Fransa, altısı Mısır, beşi Hollanda, dördü Hindistan, dördü Slovakya, üçü Avusturya, üçü İsveç, üçü Rusya, ikisi Fas, ikisi İspanya, ikisi Polonya ve ikisi İsrail pasaportuyla yolculuk ediyordu.

Uçakta ayrıca Belçika, Endonezya, Somali, Norveç, Sırbistan, Togo, Mozambik, Ruanda, Sudan, Uganda ve Yemen pasaportuna sahip birer kişi bulunuyordu.

Yolcuların dördünün ise Birleşmiş Milletler pasaportu taşıdığı belirtildi. Bu kişilerin hangi milletten oldukları açıklanmadı.

2010’daki kazada 90 kişi hayatını kaybetmişti

2010 yılında yine Etiyopya Havayollarına ait bir Boeing 737 tipi uçak Lübnan’dan Addis Ababa’ya giderken Akdeniz’e düşmüştü.

Uçaktaki 82’si yolcu 8’i mürettebat 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Previous post
Emekçi Kadınlar'dan İşçi Kadın Kurultayı
Next post
Yerel seçimlere 21 gün kala günün öne çıkanları: Kim ne diyor?