Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu Gülizar Ayalp’i öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet cezası

Evli olduğu Gülizar Ayalp’i öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet cezası

HABER MERKEZİ – Evli olduğu Gülizar Ayalp’i öldüren Kemal Ayalp’e “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezası verildi.

Maraş’ın Pazarcık ilçesi Narlı Mahallesi’nde kaybolduktan sonra cenazesi Antep’te bir parkta bulunan Gülizar Ayalp’i öldüren eşi Kemal Ayalp ile Güler Özkaraman hakkında, “Kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamasıyla Gaziantep 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 4. duruşması yapıldı.

Her iki sanık da davaya tutuklu bulundukları cezaevlerinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Gülizar’ın anne ve babası ile avukatları Mehmet Çarman’ın katıldığı duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar da izledi.

Duruşmada ilk olarak söz alan iddia makamı, bir önceki duruşmada açıkladığı mütalaayı tekrar ettiğini beyan etti.

Gülizar’ın annesi Fadime Balta da, torunlarının annesiz kaldığını ve büyük acılar yaşadığını belirterek sanıkların çok ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Sanık erkek: Cinayet olmadı

Balta’nın ardından söz alan avukat Çarman, iki sanığın da cinayeti tasarlayarak işlediğini belirterek, “Kemal ve Güler’in maktulü sorumlu tutması tasarlayarak öldürdüklerini gösterir. Güler Özkaraman hakkında ‘haksız tahrik’ hükümlerinin uygulanmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü vekili Avukat Nesrin Özkan da, “Sanık Kemal yönünden mütalaaya katılıyoruz. Sanık Güler yönünden kısmen katılıyoruz. Atılı suçlardan indirim hükümleri uygulanmadan her iki sanığın da cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Sanık Kemal Ayalp önceki savunmalarını tekrar ederken, Özkaraman “Kemal’in söylediklerine uymak zorundaydım, çünkü hayatım tehlike altındaydı. Kendi ailemin yanında psikolojik olarak iyi hale geldiğimde de olaya ilişkin bildiklerimi anlattım. Ben bu olayın sanığı değil, mağduruyum” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek beraatını talep etti. Avukatlar eğer beraat verilmeyecekse de cezada indirim uygulanmasını istedi.

Karar açıklanmadan önce son sözü sorulan Ayalp, “Cinayet olmamıştır” iddiasında bulundu ve beraatini talep etti.

Cezada indirim uygulanmadı

Savunmaların ardından ara veren mahkeme heyeti, Ayalp’e “eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “zorla alıkoyma” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Cezada indirime gitmeyen mahkeme, Özkaraman’a da “kasten öldürme” suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşmanın ardından konuşan Gülizar’ın ailesi, çıkan kararın kendilerini mutlu ettiğini, acılarının kısmen de olsa hafiflediğini belirterek taleplerinin diğer sanığın da aynı cezayı alması olduğunu ifade etti.


Bu haber MA’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ukrayna, Türkiye'den gönderilen 17 ton domatesi geri çevirdi
Sonraki Haber
Newroz öncesi beş kentte operasyon: Evler basıldı, 40'ın üzerinde gözaltı var