Ana SayfaGüncelFaruk Eren’in kaleminden “Kayıp Bir Devrimin Hikâyesi”

Faruk Eren’in kaleminden “Kayıp Bir Devrimin Hikâyesi”

HABER MERKEZİ – Gazeteci Faruk Eren, “Kayıp Bir Devrimin Hikâyesi” isimli kitabıyla zorla kaybedilen ağabeyi Hayrettin Eren’i anlatıyor, ‘kaybedilmek istenene karşı direnmenin’ mücadelesini veriyor.

Gazeteci Faruk Eren’in “Kayıp Bir Devrimin Hikâyesi: Bir Zamanlar Hasköy’de” kitabı raflardaki yerini aldı.

İletişim Yayınları’ndan çıkan kitapta Faruk Eren, Haliç’in kıyı semti Hasköy’ün 70’li yıllarını adımlıyor.

Bu dönemde komşuluğun, ahbaplığın, gündelik yaşamın nasıl deneyimlendiğinden, semtin siyasi-toplumsal tarihine, insanların nasıl devrimcileştiğine dair eşsiz izlenimler sunuyor.

Faruk Eren, 15 yılda tamamladığı kitabının büyük bir bölümünde ise 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 21 Kasım 1980 tarihinde İstanbul’da gözaltında zorla kaybedilen ağabeyi Hayrettin Eren’in hikâyesini anlatıyor.

İletişim Yayınları, “Kayıp Bir Devrimin Hikâyesi” için ‘kaybedilmek istenene karşı direnmenin, sebat etmenin kitabı’ nitelendirmesinde bulunuyor.

Arka kapaktan

İçeri girenler, ölenler, sağ kalanlar, sağ kaldığına üzülenler, gençliklerini faşizmin hapishanelerinde geçirenler, içeri girmeyenler, işkence görenler, işkencede konuşanlar, konuşmayanlar, mülteci olanlar… (…) Son yok. Son da Hayri gibi kayıp. Nasıl olsun ki? Hayri yok, devrim yok… Kayıpları aramaya devam ediyoruz. Geçmişe ağlamak fayda vermez. Biliyorum… Ama Hayri ve onun gibi devrimciler yaşasaydı burası başka bir ülke olurdu, bunu da biliyorum.”

Faruk Eren hakkında

1964 yılında İstanbul’da doğan Faruk Eren, Pertevniyal Lisesi’ni bitirdi.

12 Eylül askeri darbesinin öncesinde aranmaya başlandı. 1982’de yakalandı, üç yıl askeri hapishanede tutuldu. 30 yıl süren davanın ardından beraat etti.

Serbest bırakıldıktan sonra başladığı gazetecilik mesleğini halen sürdürüyor. Dünya, Milliyet, Akşam, Evrensel, Yeni Yüzyıl, Radikal, Vatan ve Cumhuriyet gazeteleri ile NTV ve İMC kanallarında musahhihlik, editörlük, yazıişleri müdürlüğü yaptı.

Matbaa işçileri ve gazetecilerin örgütlendiği DİSK Basın-İş Sendikası’nın genel başkanı.

İnsan Hakların Derneği (İHD) üyesi olarak hak mücadelesini de aralıksız sürdüyor.




Önceki Haber
Pop müzik dünyasının en büyük dolandırıcılık hikâyesi: “The Boy Band Con”
Sonraki Haber
Yeni Zelanda Başbakanı: Silah yasalarımız değişecek