Ana SayfaGüncelGazeteci Lezgin Akdeniz’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

Gazeteci Lezgin Akdeniz’e 1 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Hakkında 22 yıla kadar hapis cezası istenen gazeteci Lezgin Akdeniz’e, “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle ertelemeli 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Akdeniz, “örgüt üyesi olmak” suçlamasından ise beraat etti.

Diyarbakır’da, 9 Ekim 2018 tarihinde başsavcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 142 kişi arasından bulunan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Lezgin Akdeniz hakkında “örgüt üyeliği” ve “zincirleme örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada gazeteci Akdeniz ile avukatı Resul Tamur hazır bulundu.

İddianamenin okunması ardından savunma yapan Akdeniz, hakkındaki gizli tanık beyanlarının doğru olmadığını ve gizli tanığın ifadesinin aksine kendisinin hiçbir zaman yurt dışına çıkmadığını söyledi.

İddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini de dile getiren Akdeniz beratını istedi.

Gazeteci Akdeniz’in avukatı Resul Tamur ise gizli tanık beyanının altında herhangi bir imza bulunmadığını ifade ederek, gizli tanığın tüm gazeteciler hakkında aynı beyanda bulunduğunu kaydetti.

Müvekkiline yöneltilen “propaganda” suçlamasına ilişkin ise Tamur, Akdeniz’in sosyal medya hesabındaki beğenilerin bu suçu oluşturmadığını söyledi ve iki suçlamadan da beraatını talep etti.

Savcı ise esas hakkında mütalaasında, gazeteci Akdeniz’in “propaganda”dan cezalandırılmasını ve hükmün geri bırakılmasını talep etti.

Ayrıca savcı, “örgüt üyesi olmak” suçlamasına ilişkin kesin ve inandırıcı deliller bulunamadığı için Akdeniz’in beraatına karar verilmesini istedi.

1 yıl 3 ay hapis cezası

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, gazeteci Lezgin Akdeniz’in “örgüt üyesi olmak” suçlamasında mahkumiyet için yeterli ve kesin delil elde edilmediği için beraatına hükmetti.

Mahkeme, “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle ise Akdeniz’e 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Previous post
Adli tıp 'var' demişti: Başsavcılığa göre Rabia Naz'ın öldüğü yerde 'kaza bulgusu yok'
Next post
🎭 | 2019 Dünya Tiyatro Günü uluslararası bildirisi