Ana SayfaGüncelGebze-Halkalı demiryolu hattı açıldı: Sendikadan ‘eksiklikler var’ uyarısı

Gebze-Halkalı demiryolu hattı açıldı: Sendikadan ‘eksiklikler var’ uyarısı

HABER MERKEZİ – Gebze-Halkalı demiryolu hattı, bugün AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ise hattın açılmasına engel çok önemli eksiklikler olduğu uyarısında bulundu.

Kocaeli’nin Gebze ile İstanbul’un Halkalı tren istasyonları arasında inşa edilen 63 kilometrelik demiryolu hattı bugün açıldı.

Açılış törenine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Erdoğan, “Gebze-Halkalı tren hattı İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul’un trafik yoğunluğu en çok olan hat günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak” dedi.

Marmaray’ı da içine alan hattın 43,8 kilometrelik kısmı Asya, 19,2 kilometrelik kısmı da Avrupa kıtasından geçecek. Gebze-Halkalı arasındaki yolculuğu 105 dakikada tamamlayacak olan hattın, günde 1 milyon yolcu taşıyacağı belirtiliyordu.

Sendikadan uyarı

Ancak bugün açılan hatla ilgili Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’ndan (BTS) uyarılar geldi.

BTS 1 No’lu Şube Sekreteri Veysel Akbayer, hattın açılmasına engel çok önemli eksiklikler olduğunu ve bunlar giderilmeden erkenden hizmete girmesi büyük kazalara sebep olabileceğini söyledi.

“Her şeyin yetersiz olması sebebiyle bu hattın erken olarak açılmasına biz karşı çıktık. Karşı çıkmamızın sebebi de buradaki emniyetin yeterli olmaması. Birinci neden makinistlerin tecrübesizliği. Ben 35 yıllık makinistim ve bu hatta çalışıyorum. Fakat Halkalı-Gebze arasındaki yol güzergâhındaki sinyallerin ve makasların tamamen değişmesinden dolayı biz bunların yerlerini tam olarak bilmiyoruz.

“Her ne kadar tren otomatik olarak gitse de acil bir durumda manuel kullanmamız ve duruma müdahalede bulunmamız gerekecektir ve maalesef biz bu müdahalelerde bulunamayacağız ve bu da kazaya neden olacaktır.”


NTV ve BBC Türkçe’den derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boğaziçi'nde "Türkiye'de Devlet ve Rejim Sempozyumu"
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu’na fezleke, Bankoğlu’na soruşturma