Ana SayfaGüncelHDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında bir soruşturma daha

HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında bir soruşturma daha

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında “örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla bir soruşturma daha açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Temelli hakkında 31 Ocak 2018 tarihinde Dersim’de katıldığı partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma başlattığı bildirildi.

DHA’nın haberine göre “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Temelli’nin dokunulmazlığının kaldırılması için dosya hazırlandı.

Söz konusu dosya, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasında yetkili olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Yine aynı toplantıda konuşma yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu’nun da “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Şubat ayında Van Cumhuriyet Başsavcılığı da HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında bir etkinlikte yaptığı konuşmayla ilgili iki ayrı suçtan soruşturma başlatmıştı.

Temelli: Hakikat kazanacak

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kendisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

Batman’ın Kozluk ilçesindeki mitingde konuşan Temelli, “Yine soruşturma açılmış bana, okumuşsunuzdur. Savcılar talimatla harekete geçiyor. Sadece bana yönelik değil, bütün HDP’lilere yönelik. Nerede HDP’li görseler, ya gözaltına alıyorlar ya soruşturma açıyorlar” dedi.

Temelli, son olarak “İstediğiniz kadar soruşturma açın, hakikat kazanacaktır” diye konuştu:

“Onlar sabah akşam talimatla soruşturma açıyorlar. Terör örgütü propagandasıymış! Bin kere söyledik, HDP terörist değildir. Biz, HDP’nin sesini her yerde yükseltmeyi devam edeceğiz. Çünkü bu hakikatin sesidir, hakikatin sesini kısamazsınız. İstediğiniz kadar soruşturma açın, hakikat kazanacaktır, HDP kazanacaktır. Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız!”


HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında soruşturma başlatıldı