Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Sürücü’ye 3 yıla kadar hapis istemi

HDP Milletvekili Sürücü’ye 3 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü’ye yargılandığı davada, 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü’nün, 4 Mart 2016 tarihinde Halfeti Belediyesi Sara Kadın Evi’nin açılışına katıldığı için Urfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesince hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü.

Sürücü’nün katılmadığı duruşmada, avukatları hazır bulundu.

İddia makamı açıkladığı mütaalada, Sürücü’nün “2911 sayılı gösteri ve yürüyüşleri kanununa muhalefet” ettiğini bu yüzden 1 buçuk yıl ile 3 yıl arasında değişen hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Ardından söz alan Sürücü’nün avukatı Hasan Kılıç, “Mütalaayı kabul etmiyoruz. Önceki savunmalarımız ve celse arasında sunmuş olduğumuz yazılı savunmalarımızı da aynen tekrar ederiz” dedi ve ekledi:

“Dosya hakkında mahkemeniz görevsizlik kararı vererek dosyayı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermeli, mahkeme aksi kanaatteyse müvekkilimin yargılandığı aynı suçtan Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2018/850 esas sayılı dava dosyası ile fiili ve hukuki irtibat bulunduğundan davaların birleştirilmesini talep ediyoruz. Müvekkilimin Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış olduğu suç ‘örgüt propagandası yapma’ suçudur. Usule ilişkin itirazlarımızla ilgili karar verildikten sonra esas ile ilgili savunmamızı yapacağız. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz.”

Dosyaların birleştirilme talebine ret

Kılıç’ın savunmasının ardından mahkeme heyeti, dava dosyalarının birleştirilme talebini ret ederken, avukat Kılıç adil bir yargılama yapılmadığı için müvekkili açısından müdafilik görevinden çekildiğini açıkladı.

Ardından dosya avukatları Yasin Kılıç ve Hidayet Enmek mütalaaya katılmadıklarını belirterek savunma için ek süre talebinde bulundu.

Avukat savunmalarının ardından mahkeme heyeti ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 7 Mart tarihine erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yerel seçimlere bir ay kaldı: Neler oluyor, kim ne diyor?
Sonraki Haber
İstanbul'da iş yerinde patlama: Bir işçi ağır yaralandı