Ana SayfaGüncelHDP’lilere baskın talimatı Soylu’dan: Onları oradan alın dedim, aldılar

HDP’lilere baskın talimatı Soylu’dan: Onları oradan alın dedim, aldılar

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, aralarında HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın da bulunduğu altı partilinin açlık grevine başladığı HDP Diyarbakır İl Binası’na polisin baskın düzenleyerek beş kişiyi gözaltına almasına ilişkin “Talimatı ben verdim” açıklamasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı ve ardından hem cezaevlerinde hem de yurt dışında pek çok kişinin dahil olduğu açlık grevi eylemlerine destek vermek amacıyla 3 Mart’ta, aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın da bulunduğu altı HDP’li, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlamıştı.

Polis, Dağ ve beraberindekilerin açıklamasından saatler sonra, eylemin sürdüğü HDP Diyarbakır İl Binası’nı basarak açlık grevindeki beş partiliyi gözaltına almıştı.


HDP’li açlık grevi eylemcileri baskınla gözaltına alındı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısında baskın ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

Soylu, “Bir vilayette (Diyarbakır) kendi partileri (HDP) içinde açlık grevi yapacaklarmış. Emniyet güçlerimize yarım saat içinde onları oradan alın dedim. Demin telefon geldi. Aldılar” ifadelerini kullandı.