Ana SayfaDünyaHollanda’dan tramvay saldırısına ilişkin açıklamalar

Hollanda’dan tramvay saldırısına ilişkin açıklamalar

HABER MERKEZİ – Hollanda polisi, Utrecht kentinde dün bir tramvayda düzenlenen saldırının baş şüphelisi Gökmen Tanış ile öldürülen üç kişi arasında herhangi bir bağ tespit edilmediğini açıkladı. Hollanda Savcılığı ise saldırıyla ilgili olarak “terör şüphesinin araştırıldığını” duyurdu.

Hollanda’nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı’nda ilerleyen bir tramvayda, dün silahlı saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda biri kadın, ikisi erkek olmak üzere üç kişi hayatını kaybederken, yaralılardan üçünün durumunun ise ağır olduğu açıklandı.

Tramvay saldırısının ardından baş şüpheli olarak Türkiye doğumlu Gökmen Tanış ile iki kişi daha gözaltında tutulduğu bildirildi.

Utrecht polisinin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre Tanış ile saldırıda hayatını kaybedenler arasında herhangi bir bağ tespit edilmedi.

“Dün gece polis Utrecht’deki Oudenoor’daki bir evde baş şüpheli olarak aranan 37 yaşındaki bir erkek gözaltına aldı. Ana şüpheli ve ölenler arasında doğrudan bir ilişki bulunamadı.”

Gökmen Tanış

Hollanda Savcılığı da saldırı ile ilgili olarak “terör şüphesinin araştırıldığını” açıkladı.

Buna gerekçe olarak ise Tanış’ın saldırı sonrası kaçtığı otomobilde bulunan bir mektup ve diğer bazı bulgular gösterildi.

Hollanda hükümetine ve medyasına göre saldırının nedeni hala bilinmiyor.

Baş şüpheli Gökmen Tanış’ın hırsızlık, tehdit, ateşli silah bulundurma ve cinsel saldırı gibi birçok suçtan sabıkalı olduğu belirtiliyor.


Hollanda’da silahlı saldırı: Üç kişi hayatını kaybetti


Karınca, BBC Türkçe
Previous post
ÇHD ve HHB'li avukatların davası: Selçuk Kozağaçlı duruşmadan atıldı
Next post
Ebola salgını: Demokratik Kongo’da 603 insan yaşamını yitirdi