Ana SayfaYazarlarİbrahim Aslanİktidar sağır, Güven ve arkadaşları bize sesleniyor – İbrahim Aslan

İktidar sağır, Güven ve arkadaşları bize sesleniyor – İbrahim Aslan


İbrahim Aslan


PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi için DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevi eylemi 126’ncı gününde.

Leyla Güven, Türkiye Cumhuriyeti kendi Anayasası’nı uygulasın diye 126 gündür aç. Bedeni hücre hücre erimeye devam ediyor. İktidar temsilcileri sağır ve dilsiz.

Erbil’de Nasır Yağız, Türkiye Cumhuriyeti kendi Anayasası’nı uygulasın diye 113 gündür aç. Hücre hücre erimeye devam ediyor. İktidar temsilcileri sağır ve dilsiz.

Cezaevlerinde 335 tutuklu, Türkiye Cumhuriyeti kendi Anayasası’nı uygulasın diye 89 gündür, yine binlerce tutuklu da 1 Mart’tan bu yana aç. Bedenleri eriyor. İktidar temsilcileri sağır ve dilsiz.

17 Aralık’ta Strazburg’da başlayan açlık grevi eylemi 87’nci gününde. Dünya izliyor. İktidar sağır ve dilsiz.

Galler’de İmam Şiş 88, Toronto’da Yusuf İba 60, Almanya’dan Mele Mustafa 60, Duisburg’dan Mustafa Tuzak 59, Mahmur’dan Fadile Tok 53, Den Haag’dan Hasbi Çakıcı 52 ve Hüseyin Yıldız 51, Nürnberg’den Şiyar Xelil 47, Kassel’den Ömer Bağdur ve Cemal Kobanê 43, Viyana’dan Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit 40 gündür açlık grevinde, dünya izliyor. Türkiye’deki iktidar yine sağır ve dilsiz.

Batman’da Sedat Akın, cezaevinde başladığı açlık grevi eylemini tahliye edildikten sonra 67 gündür evinde sürdürüyor. İktidar sağır ve dilsiz.

HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç, HDP Diyarbakır İl binasında günlerdir aç. Polisin saldırısına maruz kaldılar. İktidar buna da sağır ve dilsiz.

Binlerce insanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut iktidarı olan AKP ve ortağı MHP, kendi anayasasını uygulasın diye aç. Sadece Türkiye’deki iktidar değil dünyadaki iktidar sahipleri de dünyaya yayılan bu açlık grevi eylemlerini sadece ve sadece izliyor.

Her dönem iktidarların temel özelliği ezilenlerin en haklı taleplerine kulak tıkamaktır. Ezilenler, hakları gasp edilenler en temel insan hakları için dahi ağır bedeller ödeyerek, bu haklarını elde edebilmiştir.

Ne yazık ki, 21’inci yüzyılda da bir ülke kendi anayasasını uygulasın diye binlerce insan bedenini açlığa yatırmak zorunda bırakılıyor.

İktidarlar, kör, sağır ve dilsizi oynarken bunu sürdürmenin gücünü insanların suskunluğundan alıyorlar. Direnenlerin, hak talebinde bulunanların sorunlarına iktidarların kulak tıkamaması ve harekete geçmesini zorunlu kılan şey, toplumun hep birlikte ses çıkarmasından geçiyor. Bu yapılmadığı sürece, tüm iktidarlar öldürmeye de işkenceye de hak gaspına da sömürmeye de devam edeceklerdir.

Bunun için açlık grevi eylemini gerçekleştirenler asıl çağrıyı bize yapıyor. Sadece son iki günde, açlık grevi eylemindeki insanların yaptığı çağrıya bakalım, bunu açıkça göreceğiz.

Bu çağrıya yanıt vermek zorundayız. Eğer yanıt vermezsek bizler kör, sağır ve dilsizi oynayan iktidar ile ortak hareket etmiş olur ve insan yaşamına dair yaşanan her türlü olumsuzluğun ortağı oluruz.

Bakın, ne diyor açlık grevindeki insanlar bize, onların sesine kulak verip, seslerine ses katalım.

5 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Bandırma Cezaevi’ndeki tutuklular: “Herkesi eylemimize destek vermeye çağırıyoruz. Göreceksiniz ki faşizm, sese çok dayanıksızdır. Faşizm sese dayanamaz ve cin çarpmışa döner. Ses verin ki karanlık yırtılsın…

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 78 gündür açlık grevinde olan tutuklular: “Direnişimiz mutlaka zafere ulaşacak…

126 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven: “Devrim bedelsiz olmaz. Bu eylem Kürt ulusal birliğine vesile olmalıdır…

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde 88 gündür açlık grevinde olan Sema Mazlum: “Mücadelemiz toplumsallaşmayı gerekli kılıyor. Mevcut durumu kıracak, başarıya dönüştürecek tek şey, toplumsallaşacak direniştir…

Tarsus 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 68 gündür açlık grevinde olan Halef Yiğit: “Direnmekten asla vazgeçmeyeceğiz. En önemli görev halkımıza düşüyor…

Erzincan T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sırada açlık grevinde olan ve tahliye edildikten sonra eylemini 67 gündür Batman’da evinde sürdüren Sedat Akın: “Açlığın bizi pek etkilemediğini söylemeliyim. Halkımızın sesimizi duyması bizim için yeterlidir. Biz eylemimizde kararlıyız. Sonuna kadar götüreceğimizden de kuşkumuz yok. Bir canımızdır, onu da bu yolda veririz…


Yazarın diğer yazıları:

Tecrit ve açlık

HDP’nin eş başkan adayları ve halkı temsil etmek

Gerçekten de ‘dünya bizi kıskanıyor’ mu?

‘Silahlanın’ diyenlerle aynı gemide olmak

‘Adamlara’ karşı ‘kadın’ın insanlık mücadelesi

IŞİD biterken Kobanê’yi hatırlamak

Bedelini biliyoruz: Patlıcan yaşatır, mermi öldürür

6 yıl önce Erdoğan’ın dilinde “Kürdistan”

Previous post
Nedeni Cumartesi Anneleri paylaşımı: Didem Soydan’a açılan soruşturmada takipsizlik kararı
Next post
Boratav’a göre "hükümetin tahminleri çöktü, ekonomi olumsuz sürprizlere gebe”