Ana SayfaKültür-SanatIŞİD’e karşı savaşan kadınları anlatan “Güneş’in Kızları”ndan yeni fragman

IŞİD’e karşı savaşan kadınları anlatan “Güneş’in Kızları”ndan yeni fragman

HABER MERKEZİ – Eva Husson’un yönetmenliğini üstlendiği IŞİD’e karşı savaşan Kürt ve Ezidi kadınları konu edinen ‘Güneş’in Kızları’ filminden yeni fragman geldi.

IŞİD’e karşı savaşan Kürt ve Ezidi kadınları anlatan ‘Güneş’in Kızları’ (Girls of the Sun) filminden yeni bir fragman paylaşıldı.

Dünya prömiyerini 71. Cannes Film Festivali’nde yapan filmin başrolünde yer alan İranlı aktris Golshifteh Farahan, filmde bir Kürt kadın taburunun başkomutanı Bahar’ı canlandırıyor.

‘Mon Roi’ filmindeki rolüyle Cannes Film Festivali’nden en iyi kadın oyuncu ödülüyle dönen Emmanuelle Bercot ise filmde Mathilde isimli bir gazeteciyi canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Farahani ve Bercot’a Zübeyde Bulut, Sinama Alievi, Mari Semidovi ve Roza Mirzoiani eşlik ediyor.

Yönetmen Husson, Suriye ve Irak’tan geçerken IŞİD askerleri tarafından rehin alınan ve kaçmayı başarıp geride kalan esirleri kurtarmak için IŞİD’e karşı silahlı mücadeleye girişen Ezidi Kürt kadınların; bu rehin alınma sürecinde maruz bırakıldığı istismar edilme, zorla alıkonulma, tecavüz gibi haberlerin kendisine film yapmak için esin kaynağı olduğunu belirtiyor.

Filmin yeni fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Previous post
Tüketici güven endeksi arttı, karamsarlık sürüyor
Next post
CHP'li Tanrıkulu'ndan Newroz mesajı