Ana SayfaGüncelİstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı

İstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı

HABER MERKEZİ – 29 Haziran’da başlayacak olan 26. İstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı. Festival kapsamında ‘Caz Vapuru’ etkinliği de 9 yıl aradan sonra yeniden düzenleniyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 26. İstanbul Caz Festivali, 29 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“Caza dokunan eller” sloganıyla gerçekleştirilecek olan festival kapsamında 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla 27 farklı mekanda 50’nin üzerinde konser düzenlenecek.

Saksafoncu, bestekâr ve yapımcı Kamasi Washington ile virtüöz piyanist, bestekâr Aydın Esen’in katılacağı festivalde Snarky Puppy, José James, Jacob Collier, Bill Charlap ve Shai Maestro gibi isimler de sahne alacak.

Festival kapsamında yerli müzisyen ve grupları merkezine alan “Vitrin: Türkiye Güncel Müzik Buluşması” adlı etkinlik, bu yıl 3-6 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

‘Caz Vapuru’ geri dönüyor

İstanbul Caz Festivali tarafından verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahipleri, caz müziğin iki önemli ismi; davul sanatçısı Hasan Hürsever ve müzikseverlerin “Türkiye Ses Kralı” olarak tanıdığı Ömür Göksel’e değer görüldü.

Sanatçılara ödülleri, 2 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi’nde düzenlenecek olan ödül töreninde takdim edilecek.

Festival kapsamında düzenlenen etkinliklerden ‘Caz Vapuru’ da 9 yılın ardından geri dönüyor.

14 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Kabataş İskelesi’nde başlayıp Anadolu Kavağı’na uzanan Boğaz Turu’na eşlik eden deniz üstü konserlerinde katılımcılar, Türkiye’den ve yurtdışından çeşitli caz gruplarının konserlerini ve çeşitli caz DJ’lerinin çalacağı müzikleri dinleyebilecek.

Gece gezmesi

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan Gece Gezmesi etkinliği, Gaye Su Akyol, Ah! Kosmos, Elz & The Cult, The Kites, Eda And, Cava Grande gibi bağımsız sahnenin güçlü ve alternatif isimlerini ve İsrail’den Liraz’ı ağırlayacak.

Gece Gezmesi, 4 Temmuz Perşembe günü saat 19.00’da Kadıköy-Moda’da gerçekleşecek.


Festivalin detaylı programına buradan ulaşılabilir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Enes Ata ve Mahsum Mızrak’ın ölümünden sorumlu polisler beraat etmişti: İstinaf mahkemesi kararı bozdu
Sonraki Haber
AB ülkelerinde tek kullanımlık plastik ürünler 2021’den itibaren yasak