Ana SayfaGüncelİstanbul ve Diyarbakır’da Newroz kutlamalarına izin çıktı

İstanbul ve Diyarbakır’da Newroz kutlamalarına izin çıktı

HABER MERKEZİ – İstanbul Newrozu, 24 Mart Pazar günü Bakırköy Pazar alanında kutlanacak. Diyarbakır’da ise 21 Mart Perşembe günü Newroz Alanı’nda kutlama gerçekleştirilecek.

İstanbul Newroz Tertip Koordinasyonu tarafından Bakırköy İlçe Seçim Kurulu’na yapılan miting kutlamasına izin çıktı.

“Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla gerçekleşecek olan Newroz kutlaması, 24 Mart Pazar günü saat 12.00’de Bakırköy Pazar alanında yapılacak.

Newroz programının içeriğinin ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Diyarbakır Newrozu’na da izin çıktı

HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla gerçekleştirilecek Newroz kutlaması için Bağlar İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru da kabul edildi.

Bu kapsamda, 21 Mart Perşembe günü Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Newroz Alanı’nda kutlama gerçekleştirilecek.

İzmir Newrozu Gündoğdu Meydanı’nda kutlanacak

İzmir’de Newroz’un adresi ise Gündoğdu Meydanı olarak belirlendi.

Newroz Tertip Komitesi 21 Mart Perşembe günü için yasal başvurularda bulunurken, kent halkına katılım çağrısında bulundu.

Newroz kutlamalarına Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit konuşmacı olarak katılması planlanıyor. Ayşenur Kolivar ve Diljen Ronî de ezgileriyle sahne alacak.

Previous post
Gebze-Halkalı demiryolu hattı yeterince güvenli mi?
Next post
Yerel seçimler için son 15 gün: Kim ne diyor, neler oluyor?