Ana SayfaGüncelKemal Kurkut mezarı başında anıldı 

Kemal Kurkut mezarı başında anıldı 

HABER MERKEZİ – İki yıl önce Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı alana gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen ‘canlı bomba şüphesi’ iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak öldürülen Kemal Kurkut, mezarı başında anıldı.

Diyarbakır’da 21 Mart 2017 günü düzenlenen Newroz kutlamasına katılmak üzere Malatya’dan kente gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polislerce öldürülüşünün üzerinden iki yıl geçti.


Kemal Kurkut cinayetinin üzerinden 2 yıl geçti


Kemal Kurkut, Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Anmaya ailesinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe örgütü üyeleri ile çok sayıda yurttaş kaldı.

Anne Sincan Kurkut, çocuğu Kemal Kurkut’un mezarına sarılarak ağıt yaktı.

Anmada konuşan HDP Malatya İl Eş Başkanı Kemal Gedik ise barış çağrısında bulundu, “Kemal Kurkut, bir üniversite öğrencisiydi ve müzik okuyordu. Genç, dinamik ve heyecanlıydı. Bir bayrama gitmişti. Kürt halkının bayramını kutlamaya gitmişti. Orada haksız ve hukuksuzca katledildi” diye konuştu.

Gedik, sözlerini “Artık yeter, anneler ağlamasın. Az önce Kurkut’un annesinin feryadını gördük. Yazıktır, günahtır. İnsanlar ölmesin ve hiç bir ana ağlamasın” ifadelerini kullanarak noktaladı.

Ne olmuştu?

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut, 2017 Diyarbakır Newrozu’nun kutlandığı alana girişlerin yapıldığı Evrim Alataş Caddesi üzerinde kurulan polis kontrol noktasından geçerken, yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla gazetecilerin gözlerinin önünde öldürülmüştü.

Previous post
Kadıköy Kaymakamlığı'ndan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Yürüyüşü'ne yasak
Next post
Diyarbakır Newrozu: Ateşi Zülküf Gezen'in ailesi yaktı, Leyla Güven 'zafer yakın' dedi