Ana SayfaGüncelLeyla Güven 116 gündür açlık grevinde, bir HDP’li parlamenter daha eyleme başladı

Leyla Güven 116 gündür açlık grevinde, bir HDP’li parlamenter daha eyleme başladı

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 116’ncı gününde devam ederken, bir HDP’li parlamenter daha greve başladı.

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 116’ncı gününde.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Güven’in sağlık sorunları artıyor.

Geçtiğimiz günlerde kusma ve göğüs sıkışması, nefes alıp vermede zorlanma ve aşırı dikkat dağınıklığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Güven, kendine geldiğinde tıbbi müdahaleyi reddetmiş ve tekrar evine götürülmüştü.

HDP Milletvekili, PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılana dek eylemini sürdüreceğini söylüyor.

Güven’le beraber yine aynı taleple cezaevlerinde ve yurt dışında başlatılan eylemler de sürüyor.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin verilerine göre farklı cezaevlerinde 331 tutuklu 16 Aralık’tan bu yana kadar farklı tarihlerde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı ve bu eylemini sürdürüyor.

1 Mart’ta ise bu sayı daha da arttı. Çünkü tutuklular 1 Mart itibariyle açlık grevi eylemlerinin tüm cezaevlerine yayılacağını duyurmuştu.

Bir HDP’li vekil daha açlık grevine başladı

Bugün ise aralarında HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın da bulunduğu 6 HDP’li, süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladı.

Dağ’la beraber açlık grevine başlayan HDP üyelerinin isimleri şöyle: Salih Cansever, İsmet Yıldız, Sevican Yaşar, Salih Tekin ve Bilal Özgezer.

HDP’li parlamenter ve beraberindekiler partinin Diyarbakır il binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda eylemin startını verirken, Dağ şu açıklamayı yaptı:

“Leyla Güven şahsında bir direniş başladı. Milyonların talebi Leyla’nın direnişi öncülüğünde başladı. Gün geçtikçe yayılıyor. Her alanda karşılık buluyor.

“‘Leyla Güven’in talepleri talebimizdir’ demek için süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz. Direniş bizim tarihimizdir. Başta Sayın Öcalan, kadınlar, gençler üzerindeki tecrit kalkmadığı sürece bu direniş alevlenecektir. Son ne olursa olsun bu direniş amacına ulaşacaktır.

“Yaşasın Leyla Güven’in direnişi, yaşasın zindan direnişi, yaşasın direniş.”

Previous post
Trump: Beni ortadan kaldırmaya çalışıyorlar
Next post
8 Mart mitinginde talepler sıralandı, Güven mesaj gönderdi: "Başarmaya çok yakınız"