Ana SayfaManşetLGBTQ+ dijital film festivali izleyiciyle buluşuyor

LGBTQ+ dijital film festivali izleyiciyle buluşuyor

HABER MERKEZİ – LGBTQ+ dijital film festivali, 31 Mart’a kadar ücretsiz olarak izleyici ile buluşuyor.

Beşinci kez düzenlenen LGBTQ+ dijital film festivali, beş kısa filmi online olarak ücretsiz izleme imkanı sunuyor.

British Council ve BFI Flare : Londra LGBTQ+ Film Festivali iş birliğiyle düzenlenen festival 31 Mart’a kadar sürecek.

BFI Flare festivaliyle aynı tarihlere denk gelen ve bu festivalde gösterilecek filmlerden seçilerek oluşturulan program, dünyanın her yanından kariyerlerinin başındaki yapımcıların filmlerini izleyiciyle buluşturuyor.

Gösterilen filmler

‘Crashing Waves’

Emma Gilbertson imzalı filmde işçi sınıfına mensup iki genç erkek, şehrin göbeğinde, birbirine sıkı sıkıya bağlı ve daima yargılayan bir topluluğun gözleri önünde her şeyi riske atarak insan ilişkilerinin samimiyetini ve kırılganlığını hırçın bir dans eşliğinde keşfediyorlar.

‘Carlito Leaves Forever’

Yönetmen Quentin Lazzarotto’nun filmi Amazon ormanının kalbindeki bir yerli kasabasında yaşayan genç bir adam olan Carlito’nun, kasabayı terk etmeye karar verdikten sonra hayatının nasıl sonsuza kadar değiştiğini anlatıyor.

‘Ladies Day’

Abena Taylor-Smith’in yönetmenliğini üstlendiği film ise genç, siyahi bir lezbiyen olan Amma’nın, Karayipler kökenli bir kuaförde kahkaha, dedikodu, parıltı ve eğlenceyle dolu bir günde homofobiyle mücadelesine odaklanıyor.

‘I’

Vala Omarsdottir ve Hallfridur Thora Tryggvadottir’in filmi, izleyenleri küçük bir kasabada yaşayan genç bir transın kendi olma özgürlüğü ve arayışı içerisinde şehre yaptığı bir yolculuğa ortak ediyor.

‘A Normal Girl’

Aubree Bernier-Clarke’ın filmi interseks bir aktivist olan Pidgeon Pagonis’in hikayesi aracılığıyla intersekslerin bilinmeyen mücadelelerini gün ışığına çıkarıyor.

Previous post
2018’de işsiz sayısı 3.5 milyonu aştı: Her beş gençten biri işsiz
Next post
Güneş Sistemi dışında keşfedilen gezegen sayısı 4 bini aştı