Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası faizi sabit tuttu 

Merkez Bankası faizi sabit tuttu 

HABER MERKEZİ – Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda haftalık repo faiz oranında değişiklik yapmadı.

Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulu (PPK) 2019 yılı Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Banka, iktisatçıların beklentileri doğrultusunda politika faizi olan yüzde 24 seviyesindeki bir hafta vadeli repo ihale faizinde değişikliğe gitmedi.

Para Politikası Kurulu sonrası yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiğini göstermektedir. Dış talep nispeten gücünü korurken finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyet yavaş bir seyir izlemektedir. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi beklenmektedir. İthal girdi maliyetleri ve iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir.

Bununla birlikte, fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.”

MB sonrası dolar 5.44’e tırmandı

Dolar/TL, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası ilk tepkide gevşese de sonrasında yükselişe geçti.

Karar öncesi 5.3770 civarında olan kur, açıklama sonrası 5.44’e kadar çıktı.

Kur saat 16:03’te 5.4248’de yer aldı.




Önceki Haber
TGS: Kadın gazeteciler şiddet ve ayrımcılık nedeniyle meslekten uzaklaşıyor
Sonraki Haber
Afganistan'da bombalı saldırı: En az 20 kişi öldü