Ana SayfaGüncelMetin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin kazananları açıklandı

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin kazananları açıklandı

HABER MERKEZİ – Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe anısına, genç gazetecileri gerçekleri esas alan bir habercilik konusunda özendirmek amacıyla düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Yarışması’nın bu yılki kazananları açıklandı

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen yarışmada ödüller beş ayrı dalda verildi.

Ödüller hangi haber ve görüntülere?

Yazılı Haber Ödülü’nü kazanan isim, Cumhuriyet gazetesinde 5 Mart 2019 tarihinde yayımlanan haberiyle Zehra Özdilek oldu. Haberde, eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu ile İranlı ‘uyuşturucu baronu’ Naci Şerifi Zindaşti’nin birlikte yemek yerken çekilmiş fotoğrafına yer verildi.

Görüntülü Haber Ödülü ise Fox TV’den Sevgi Şahin ve Mustafa Soybaş’a verildi. Haberde, her hafta kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda düzenlediği 700’üncü hafta eylemindeki polis şiddeti konu edildi.

Bu yılki Fotoğraf Ödülü’nün sahibi de Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan oldu. Doğan, “Cumartesi anneleri ve gazeteciler” başlıklı fotoğrafıyla ödüle layık görüldü.

Rıfat Doğan’ın fotoğrafı

Öte yandan Yerel Gazetecilik Ödülü, Rize Nabız Gazetesi’nden Gençağa Karafazlı’ya verildi. Karafazlı’nın haberi “Princess casinoda öldürülen Özbek kadının 1 Lari değeri yok mu?” başlığı taşıyor.

Jüri Özel Ödülleri

Bu yılki yarışmada, iki jüri özel ödülü verildi.

Ödüllerden biri Artı TV’den Fatma Yörür ve Özgür Söylemez’e verilirken, diğeri BirGün gazetesinden Uğur Şahin’in oldu.

Artı TV’den Fatma Yörür ve kameraman Özgür Söylemez, İstanbul Havaliman’ında insani çalışma koşulları talebiyle iş bırakan işçilerle şantiyede yaptıkları röportajlar nedeniyle bu ödüle layık görülürken, Uğur Şahin’in haberinde ise bir babanın kızından, kızının da babasından “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediğini öne sürerek şikayetçi olmaları konu edildi.

Jüride kimler yer alıyor?

Bu yılki yarışmada kazananları şu isimlerden oluşan jüri belirledi: Celal Başlangıç, Elif Yılmaz, Faruk Bildirici, Fatih Polat, Gökçer Tahincioğlu, Mehveş Evin, Nazım Alpman, Semra Kardeşoğlu.

Kazananlara ödülleri Metin Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek törenle verilecek.




Önceki Haber
İzmir Newrozu'nda konuşan üç milletvekiline suç duyurusu
Sonraki Haber
Özgür Amed’in izlenimiyle Newroz: “Bahara Davet”