Ana SayfaGüncel“Mutlu Lazzaro” vizyonda

“Mutlu Lazzaro” vizyonda

HABER MERKEZİ – Cannes’dan En İyi Senaryo ödülüyle dönen “Mutlu Lazzaro” vizyona girdi.

İtalyan sinemasının genç yönetmenlerinden Alice Rohrwacher’in “Mutlu Lazzaro” (Happy as Lazzaro) isimli filmi vizyonda.

Rohrwacher bu filmiyle Cannes’dan En İyi Senaryo ödülüyle dönmüştü.

Film hakkında

“Mutlu Lazzaro”, geçmiş ve günümüz dünyasını mistik ve büyülü gerçekçi ögelerle harmanlayan politik ve etik bir hikâyeyi konu alıyor.

Filmde Adriano Tardiolo’ya Agnese Graziani, Luca Chikovani, Alba Rohrwacher ve Sergi López gibi isimler eşlik ediyor.

Filmin sinopsisi şöyle:

“Lazzaro, iyi niyetli ve biraz da saf olan bir gençtir. Onun hayattaki en yakın dostu ise biraz şımarık bir genç olan Tancredi’dir. Hayatta en çok değer verdiği arkadaşının her isteğini yerine getirmeye çalışan Lazzaro, Tancredi’nin son isteğini de kabul etmekten kendini alıkoyamaz. Lazzaro, arkadaşının adam kaçırma düşüncesini bir oyun olarak düşünse de Tancredi oldukça ciddidir.

İlgi peşinde olan Tancredi, işleri biraz daha büyüterek, Lazzaro’yu ve yaşadıkları garip köyü büyük bir ateşin içine atar. Yaşananlara polis müdahale etmeye başlayınca Lazzaro kaçmak zorunda kalır. En yakın arkadaşı ve boşaltılan köyün sakinleri şehre akın etmeye başlar. Arkadaşı Tancredi’yi bulmaya karar veren Lazzaro, onun peşinden şehre gitmeye karar verir. Fakat şehre geldiğinde bulunduğu yerin, köyünden oldukça farklı olduğunu görür. Lazzaro, bu kirli şehir içinde fazla temiz kalmaktadır.”

Vizyona giren filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.