Ana SayfaPolitikaNafakaya süre sınırı getiren düzenleme Meclis’e geliyor

Nafakaya süre sınırı getiren düzenleme Meclis’e geliyor

HABER MERKEZİ – MHP tarafından nafaka süresinin 5 yıla indirilmesine ilişkin teklif TBMM’ye sunulacak.

Nafakaya süre sınırı getirilmesini öngören düzenlemenin, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Meclis’e sunulacağı belirtiliyor.

MHP tarafından Meclis’e sunulacak teklife göre nafaka süresi 5 yıla indirilecek.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz’ın haberine göre, düzenlemenin yasalaşması halinde nafaka şartlarının ortadan kalkmaması halinde nafakayı devlet üstlenecek.

‘Süresiz nafaka’yı insan hakları ihlali olarak gördüklerini öne süren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Bu teklifle ömür boyu nafakayı kaldırıyoruz ve 5 yıl sınırı getiriyoruz” dedi.

Yıldız, nafaka düzenlemesinin değiştirilmesi gerektiğini savunarak şunları söyledi:

“Evlilik süresi önemli değil. Bir yıl da 10 yıl da evli kalmış olsa 5 yıl nafaka ödeyecek. Ancak bir tarafı kurtarırken diğer taraf mağdur olmamalı. Bu nedenle nafaka alan tarafın yoksunluk nafakası şartları ortadan kalkmamış ise bu devlet tarafından tespit edilecek. Nafaka alma şartları devam ediyorsa bu ödemeyi kamu üstlenecek ve hak sahibine verilmeye devam edilecek. Bunun da süresi yoktur. Ekonomik şartların iyileşmesi konusunda devlet takipçi olacak.”

Nafaka düzenlemesine ilişkin bir süre önce başlayan tartışmalar sırasında Mor Çatı ve bazı kadın örgütleri yaptıkları açıklamada, nafakanın toplumsal cinsiyet eşitliği olmadığı için bir gereksinim olduğunu vurgulamıştı.


Cinsiyet eşitsizliğini derinleştirip, hak ihlallerine neden olur

Previous post
HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında bir soruşturma daha
Next post
Gazeteci Semra Turan yeniden gözaltına alındı