Ana SayfaGüncelNedeni Cumartesi Anneleri paylaşımı: Didem Soydan’a açılan soruşturmada takipsizlik kararı

Nedeni Cumartesi Anneleri paylaşımı: Didem Soydan’a açılan soruşturmada takipsizlik kararı

HABER MERKEZİ – Model Didem Soydan’a Cumartesi Anneleri’ne destek verdiği sosyal medya paylaşımından dolayı ‘örgüt propagandası’ndan soruşturma açıldı. Soruşturmayı tamamlayan başsavcılık, Soydan hakkında takipsizlik kararı verdi.

Model Didem Soydan hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Sabah’tan Dilek Yaman’ın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Soydan’ın Cumartesi Anneleri’ne destek verdiği sosyal medya paylaşımıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine Soydan hakkında ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soydan’ın, yaklaşık 23 yıldır kayıplarının akıbetini soran ve faillerin yargılanmasını talep eden Cumartesi Anneleri ile ilgili Instagram paylaşımı 28 Ağustos 2018 tarihli.

Didem Soydan, söz konusu paylaşımında şunları kaydetmişti:

“Canım anne ve senin gibi değerli anneler: Bu olanlar yüzünden sizden özür dilerim. Açıklama yapmaya, ağır neden ve sebepleri anlatmak bile gereksiz. Fotoğraf yeterli. Bir anne, evladını arıyor. Gözaltına alınmış ve kaybedilmiş evladını. Onların adı benim için sevginin, vazgeçmemenin, yüreğin, analığın sözlük karşılığıdır. Cumartesi anneleri özür diliyorum, bütün bu başınıza gelenler ve gördüğünüz muamele için özür diliyorum. Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Özür dilerim.”

Soydan’dan ilk açıklama

Hakkında ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatılan Didem Soydan, konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı ilk açıklamada “Prada takım kurtarır mı” dedi.

https://twitter.com/didem_soydan/status/1105739838899273728

Takipsizlik kararı

DHA’nın haberine göre soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Didem Soydan hakkında, yapılan paylaşımın “örgüt propagandası kapsamında değerlendirilemeyeceği” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

Previous post
İzmir'de metro inşaatında göçük: İki kişi aranıyor
Next post
İktidar sağır, Güven ve arkadaşları bize sesleniyor – İbrahim Aslan