Ana SayfaKitapNotabene’den dört yeni öykü kitabı

Notabene’den dört yeni öykü kitabı

HABER MERKEZİ – Notabene Yayınları’ndan dört yeni öykü kitabı raflarda: Hakan Sipahioğlu’nun “Kıyamet Ha Kıyamet”i, Güner Arslan’ın “Bir Rumeli Rüyası: Eski Yugoslavya”sı, Fulya Bayraktar’ın “Bana Öyle Tuhaf Bakma”sı ve Mehmet Sait Taşkıran’ın “Büyük Umutlar Müzikholü”.

Notabene Yayınları Şubat ayında okurları dört öykü kitabı ile buluşturdu.

Kitaplardan biri Hakan Sipahioğlu’nun “Kıyamet Ha Kıyamet”i. Yazar, bir ayağı küresel ağlarda, bir ayağı yaylalarda, İngilizceyi de memleketinin ağır şivesini de hemen hemen aynı yetkinlikle konuşan, tuhaflık derecesinde özgün bir kuşak üzerinden insanlık dramını anlatıyor ve modern ile geleneksel arasındaki sınırı insanla siliyor.

Güner Arslan’ın ilk öykü kitabı “Bir Rumeli Rüyası: Eski Yugoslavya” ise Tito dönemi Yugoslavya’sından Türkiye’ye uzanıyor. Yazar çocukluğunun Yugoslavya’sına, Yugoslavya’dan Bozkır’a göç edenlerin dünyasını taşıyor okura.

Fulya Bayraktar da ikinci öykü kitabı “Bana Öyle Tuhaf Bakma” ile okurla buluşuyor. Bu kitaptaki on üç öykü de birbiriyle “tuhaflık” imgesiyle buluşuyor. Bayraktar, gri bir kentin bürokratik, soğuk ve boğuk atmosferinde, istemedikleri bir yaşam süren, çoğu kez de bunun farkında olan insanları anlatıyor.

Mehmet Sait Taşkıran’ın “Büyük Umutlar Müzikholü” ise hem geçmişin silinmeyen izlerinden kurtulmaya çalışan hem de yaşamakta olduğumuz toplumsal dönüşümlerin ortasında benlik arayışında olan bireylere odaklanıyor.

Previous post
Konsolidasyon – Hasan Kılıç
Next post
Kadın odaklı filmler İstanbul Film Festivali'nde: 'Çiçek İstemez'