Ana SayfaToplumsal CinsiyetODTÜ’de 8 Mart etkinliği ‘siyasi’ denilerek yasaklandı

ODTÜ’de 8 Mart etkinliği ‘siyasi’ denilerek yasaklandı

HABER MERKEZİ – ODTÜ Rektörlüğü, 8 Mart dolayısıyla gerçekleştirilmek istenen “Yerel Yönetimlerde Kadın” panelini yasakladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, Sosyal Demokrasi Topluluğu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 6 Mart’ta gerçekleştireceği “Yerel Yönetimlerde Kadın” başlıklı paneli, konunun siyasi olmasını gerekçe göstererek yasakladı.

ODTÜ Sosyal Demokrasi Topluluğu tarafından yapılacak panele konuşmacı olarak CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan katılacaktı.

Evrensel’in haberine göre panelin yasaklanması sonrasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, etkinliğe izin verilmeyerek ODTÜ’lülerle bir araya gelmelerinin engellenemeyeceğini söyledi.

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ile talan protokolü imzalayan, ODTÜ arazilerini peşkeş çeken, ODTÜ’deki ağaç katliamlarına izin veren, ikinci sıradan atanan ODTÜ rektörünün Kadınlar Günü etkinliğine ‘siyasi’ diyerek izin vermemesi, ODTÜ’nün geçmişine ve geleceğine ihanet edildiğinin göstergesidir.”

CHP’li Taşçıer ise yayımladığı açıklamada panelin iptal edilmesinin ODTÜ’de Rektörlük tarafından sürdürülen “baskı rejimi”nin yeni bir örneği olduğunu söyledi.

“Üniversite olmanın temel özelliklerini ortadan kaldıran İktidar Rektörü, akademi için değil, birilerinin amaçları için koltuğunda bulunduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.”