Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖrnek karar: Evli olduğu kadını darp eden erkek ‘yaralama’ değil ‘öldürmeye teşebbüs’ten yargılanacak

Örnek karar: Evli olduğu kadını darp eden erkek ‘yaralama’ değil ‘öldürmeye teşebbüs’ten yargılanacak

HABER MERKEZİ – Evli olduğu hamile kadını ağır bir şekilde darp eden Sercan Alır’ın, “kasten yaralama suçundan” değil “öldürmeye teşebbüs”ten yargılanmasına karar verildi.

Eskişehir’de yaşayan 5 aylık hamile bir kadın 29 Ocak’ta, evli olduğu Sercan Alır tarafından ağır şekilde fiziksel şiddete maruz bırakıldı.

Hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki kadın tedavi altına alındı.

Hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavclığı’nca iddianame hazırlanan Alır için “kasten yaralama suçundan” 4,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz’ın haberine göre, Eskişehir 1. Asliye Mahkemesi, saldırının “öldürmeye teşebbüs” kapsamına girdiğini belirterek görevsizlik kararı verdi ve dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Hakim Bayram Aslan, görevsizlik kararında, “Sanığın uzun süreli bir dönemde eşine karşı silahtan sayılan aletler de kullanarak eylemde bulunduğu, eylemin nitelikli yaralama mı yoksa öldürmeye teşebbüs mü olduğu yönündeki delillerin takdirinin ağır ceza mahkemesine ait olduğu…” dedi.




Önceki Haber
Dört kentte gözaltı operasyonu: 20’yi aşkın kişi gözaltında
Sonraki Haber
IŞİD'den kurtarılan Ezidi kadın: 5 yılda 10 ayrı kişiyle evlendirildim