Ana SayfaGüncelPFDK kararı: Amedspor kaptanı Mansur Çalar’a ömür boyu men

PFDK kararı: Amedspor kaptanı Mansur Çalar’a ömür boyu men

HABER MERKEZİ – PFDK, Amedspor kaptanı Mansur Çalar’a sürekli hak mahrumiyeti cezası vererek futboldan men etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Sakaryaspor maçında rakip takım oyuncularını elindeki kesici aletle yaralamak iddiasıyla suçlanan Amedsporlu Mansur Çalar’a sürekli hak mahrumiyeti cezası vererek futboldan ömür boyu men etti.

TFF’den yapılan açıklamada, TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta geçen hafta sonu oynanan maçta rakip takım futbolcusuna yönelik saldırılarından dolayı Amedsporlu Çalar’a 4 yıl müsabakalardan men cezası verildiği belirtildi.

Cezanın 3 yılı aşması sebebiyle Futbol Disiplin Talimatının 95/1’inci maddesince Mansur Çalar’a sürekli hak mahrumiyeti cezasının uygulandığı kaydedildi.

Ayrıca, futbolcuya 25 bin lira da para cezasının verildiği ifade edildi.

Amedspor’a ve oyunculara ceza

Aynı müsabakada yaşanan olaylardan dolayı Amedspor’a 1 maç sahasında seyircisiz oynama ve toplam 15 bin, futbolculardan Muhlis İstemi’ye 5 maç men ve 3 bin, Muhammed Ali Özdemir’e ise 4 maç men ve 2 bin 400 TL para cezası verildiği kaydedildi.

Müsabakada Sakaryaspor’un futbolcusu Serkan Odabaşıoğlu’na da rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 5 maç men ve 3 bin lira para cezasını uygulandığı aktarıldı.

Ne olmuştu?

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçın ardından gerginlik yaşanmıştı.

Diyarbakır’da Cumartesi günü oynanan maç 1-1 sona erdi.

Sakaryaspor oyuncularının suç duyurusunda bulunması üzerine Mansur Çalar 4 Mart’ta ifade vermişti.

Çalar ifadesinde, rakip takım oyuncularının iddia ettiği gibi elinde jilet veya kesici alet bulunmadığını anlattı. Çalar hakkındaki iddiaları yalanlarken Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş da Amedspor oyuncularının ‘tahrik edildiğini’ ifade etti:

“Konuk takımdan Dilaver Güçlü İstiklal Marşımız okunurken bozkurt işareti yaparak futbolcularımızı tahrik etmiş ve olayların başlamasına neden olmuştur. Bu futbolcu hakkında bugün suç duyurusunda bulunacağız. Görüntülerde futbolcumuzun rakip futbolcuya dokunduğu, diğerinin de hafifçe yüzünü itelediği görülüyor. Burada kesici alet kullanılsa futbolcular o acıdan yere düşer, en azından tepki gösterir. Kaldı ki futbolcumuzun elinde hiçbir madde görülmüyor.

“Sakaryalıların sosyal medyada yayınladığı o görüntülerde de oynamalar var. Futbolcumuzun elinde herhangi bir madde yok. Ama bir şey varmış gibi gösteriliyor. Bir de İstiklal Marşımız okunurken taraftarlarımızın İstiklal Marşımızı ıslıkladığını utanmadan söylüyorlar. Yayıncı kuruluş TRT’de o görüntüler var. Halbuki böyle bir olay yaşanmış değil.

“Sakaryaspor son 2 maçtan 1 puan aldı. Şampiyonluk şansları zora girdi, kulüp yöneticileri bu şekilde başarısızlıklarını örtbas ediyorlar. Taraftarlarımız da son derece sağduyulu davrandı ve hiçbir olay yaşanmadı. Futbolcular arasında ufak- tefek itişmeler yaşanmış ve her iki takımdan da kırmızı kart görenler var. Yine hakemin korktuğunu söylüyorlar. Hakem bariz bir golümüzü vermedi. Adam korksa, golümüzü iptal etmez. Bu bir algı operasyonudur, başka bir şey değildir.”

Deniz Naki de men edilmişti

Hafta sonu sahasında ağırladığı Sakaryaspor karşılaşmasında, sahada yaşanan gerginlikten sonra Çalar hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında Çalar’ın ifadesi alınıp hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı verilmişti.

PFDK, daha önce de Amedspor oyuncusu Deniz Naki’yi “örgüt propagandası” gerekçesiyle futboldan men etmişti.

Previous post
Soylu’nun talimatıyla gözaltına alınan HDP'liler 4 gün sonra serbest
Next post
Yerel seçimlere son 24 gün: Kim ne diyor, neler oluyor?