Ana SayfaGüncelRabia Naz’ın babası Şaban Vatan serbest bırakıldı

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, gözaltına alınmasından saatler sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüştü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söylemişti. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.


Bakan Soylu’yla görüşen Rabia Naz’ın babasından açıklama


Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın bu sabah saatlerinde gözaltına alındığı bildirildi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, emniyet müdürünü aradığını ve Vatan’ın gözaltına alındığını teyit ettiğini aktardı.

Rabia Naz’ın annesi Atika Vatan da eşi Şaban Vatan’ın gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdu.

Serbest bırakıldı

Artı Gerçek’e konuşan Şaban Vatan’ın avukatı Ufuk Kılıç, müvekkilinin kamuoyunun baskısı üzerine mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıkladı.

Serbest bırakılan baba Şaban Vatan, Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kızımı hayatını kaybettikten sonra, muayene oldum. Onu delil göstererek ve ağabeyimin şikayeti üzerine beni gözaltına aldılar. İşin özeti bu. Bugünkü olay vatandaşın çocuğu öldürülüyor, vatandaş çocuğunu aramak isterken bir şekilde usulsüz bir şekilde paket edilip mahkemeye oradan da akıl hastanesine paketlenmek istendi.”


Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın babası: Bu bir cinayet, üzeri örtülüyor