Ana SayfaGüncelŞahin Öner davası: Keşif kararı yerine getirilmedi, duruşma ertelendi

Şahin Öner davası: Keşif kararı yerine getirilmedi, duruşma ertelendi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 2013 yılında Şahin Öner’in ölümüne neden olan zırhlı polis aracı sürücüsü Selahattin Korkmaz’ın “kasten öldürme” suçundan tutuksuz yargılandığı davada duruşma, keşif kararı yerine getirilmediği için ertelendi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi’nde, 10 Şubat 2013 tarihinde gerçekleşen bir eyleme dönük müdahale esnasında kullandığı zırhlı araçla çarptığı 19 yaşındaki Şahin Öner’in ölümüne neden olan polis Selahattin Korkmaz hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

“Kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı dava duruşmasına tutuksuz sanık polis ve avukatı duruşmaya katılmazken, Öner ailesinin avukatı Abdullah Zeytun hazır bulundu.

Ardından başlayan duruşmada, mahkemenin, polisin Öner’e zırhlı araçla çarptığı yerde uzman bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasına yönelik verdiği kararın yerine getirilmediği belirtildi.

Mahkeme, olayın meydana geldiği tarihteki hava koşullarının belirtilmesi ve benzer hava koşullarının hangi tarihlerde olduğunun bildirilmesi amacıyla Kandilli Rasathanesi’ne müzakere yazılmasına karar verdi.

Rasathane’nin cevabına binaen keşif konusunda karar verileceğini belirten mahkeme, duruşmayı 14 Mayıs 2019’a erteledi.

Ne olmuştu?

29 Haziran 2017 tarihinde Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, avukatların görevsizlik talebini kabul etmiş ve dosyanın, Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vermişti.

Dosyayı inceleyen Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise sanık polis Selahattin Korkmaz ile Öner arasında daha önceye dayalı bir husumet bulunmadığı ve Öner’i “kasten öldürmediğini” ileri sürerek, sanığın “Kasten öldürme” değil “Taksirle öldürme” suçundan yargılanması gerektiğine hükmetmişti.

Bunun üzerine mahkemeler arasında oluşan olumsuz görev uyuşmazlığının çözümü için dava dosyası İstinaf Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, dava dosyasındaki deliller, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, iddianamede olayın anlatılış biçimi ve Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin görevsizlik gerekçesine dayanarak, davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesine karar vermişti.


Şahin Öner davasına dair bilgiler Hafıza Merkezi ve Mezopotamya Ajansı’ndan derlendi. Davaya dair daha detaylı bilgiye Hafıza Merkezi’nin DAVA SAYFASI üzerinden bakabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ORC, İstanbul'un 39 ilçesindeki anket sonuçlarını açıkladı
Sonraki Haber
PEN 2019 Şiir Ödülü Süreyya Berfe'ye