Ana SayfaEkolojiSalda Gölü özel çevre koruma bölgesi ilan edildi

Salda Gölü özel çevre koruma bölgesi ilan edildi

HABER MERKEZİ – Burdur’daki Salda Gölü, Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre Salda Gölü, Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edildi.

Buna göre, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde çevrenin araştırılması, korunması ve izlenmesi çerçevesinde alan kullanım ve yönetimine ilişkin belirlenecek usul ve esaslar ile bunların yansıtıldığı planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanacak ve onaylanacak.

Söz konusu usul, esas ve planlar çerçevesinde bölgedeki faaliyetlerle ilgili tedbirlerin alınması, kontrolü ve izlenmesi yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait olacak.

Resmi Gazete’de yer alan bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile Karaburun-Ildır Körfezi de Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak tespit ve ilan edildi.

Salda Gölü hakkında

Ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alıyor.

Göl, hafif tuzlu karstik bir yapıya sahip.

Ayrıca Salda Gölü, Türkiye’nin en berrak, en temiz ve en derin göllerinden.

Endemik bitki ve hayvan türlerinin bulunduğu göl, yapılan araştırmalara göre dünya üzerinde Mars gezegeninin özelliklerini taşıyan iki yerden birisi konumunda.

Gölde bulunan yüksek magnezyum içerikli beyaz kayaçların Mars’ta da bulunduğu belirtiliyor.

Previous post
S&P: Türkiye'de ekonomik küçülme devam edecek
Next post
İzmir'deki metro inşaatında göçük: İşçilerden birinin cenazesine ulaşıldı