Ana SayfaToplumsal CinsiyetSıla’ya şiddet uygulayan Ahmet Kural’ın yargılandığı dava görüldü

Sıla’ya şiddet uygulayan Ahmet Kural’ın yargılandığı dava görüldü

HABER MERKEZİ – Sıla’yı şiddete maruz bıraktığı için hakkında dava açılan Ahmet Kural’ın yargılandığı ilk duruşma yapıldı. Kural’ın suçlamaları reddettiği, Sıla’nınsa maruz kaldığı şiddeti anlattığı duruşma 22 Nisan’a ertelendi.

Müzisyen Sıla Gençoğlu’na şiddet uyguladığı için hakkında “hakaret, tehdit ve kasten yaralama” suçundan dava açılan oyuncu Ahmet Kural’ın yargılandığı ilk duruşma Çağlayan’da bulunan İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Sıla ve Kural avukatları ile birlikte katıldı.

Duruşmada konuşan Kural, daha önceki ifadesini yineleyerek suçsuz olduğunu iddia etti.

Sıla ise o gece maruz kaldığı şiddeti şu sözlerle anlattı:

“Ahmet Kural, bir anda bir kıskançlık krizine girdi. Önce bağırıp çağırıp sonra da benim üstüme saldırdı. Takribi bir saate yakın kendimi evden kurtarmaya çalıştığım kötü bir hatıraydı. ‘Seni gebertirim, öldürürüm’ diyerek kül tablasını kaldırdı. 4-5 kere söyledi bunu. Ardından mutfaktan salona savrulduk, kafamı duvarlara vurdu koridorda. Yere düştüğüm yerde kulaklarıma vurdu, böbreklerimi tekmeledi. Çıkmaya çalıştım 3-5 kere evden ancak beni tekrar eve soktu. Babama, aileme, bana küfürler savuruyordu durmadan. Şoförümü aramayı başardım ve dışarı attım kendimi. Niyeyse sonra arkamdan gelmedi. Sanıktan şikayetçiyim, davaya katılma talebim vardır.”

Duruşma ertelendi

Avukatların savunmalarının ardından duruşmada tanıklar da dinlendi.

Ardından mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın davaya müdahilliğini kabul etti, müdahillik talebinde bulunan diğer kurumların talebini ise ‘olaydan doğrudan zarar gören sıfatları olmadığı’ gerekçesiyle reddetti.

Bir sonraki duruşma 22 Nisan’a ertelendi.

Previous post
Kadın gazetecilerden 8 Mart açıklaması
Next post
Ankara-Berlin hattındaki gerilim Times’ta: Türkiye turistlere 'Erdoğan'ı eleştiren tutuklanır' diyor