Ana SayfaKitapSosyalist ve feminist Ellen Wilkinson’ın hayatı

Sosyalist ve feminist Ellen Wilkinson’ın hayatı

HABER MERKEZİ – Laura Beers’ın “Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı” isimli kitabı, Cemre Ömürsuyu Seyis’in tercümesiyle hep kitap’tan çıkıyor.

American Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doçent olan Laura Beers, Britanya İşçi Partisi üyesi ve yaşamını yitirene dek Eğitim Bakanlığı yapan Ellen Wilkinson’ın hayatını kaleme aldı.

Cemre Ömürsuyu Seyis’in Türkçeleştirdiği “Ellen Wilkinson: Bir Sosyalist ve Feministin Hayatı” isimli kitap, 15 Mart’ta hep kitap’tan çıkacak.

Beers’ın uzun yıllar süren araştırmasının ürünü olan bu kitabında bir yandan 20. yüzyılın tutkulu feministinin yaşam öyküsünü anlatırken bir yandan da savaş atmosferindeki dünyanın sorunlarının izini sürüyor.

“Korkusuz bir feministti Ellen Wilkinson. Kızıl saçlarıyla her yerde kendini belli eden, ne olursa olsun mücadelesinden vazgeçmeyen başarılı bir kadın. Sadece Britanya sınırlarında değil, tüm dünyada adaleti sağlamanın peşindeydi. Halka seslendi, parlamentoda saatler süren oturumlarda yılmadan görüşünü savundu, iki yüz işsiz erkeğin hükümete taleplerini iletmek için yaptığı beş yüz kilometrelik yürüyüşe liderlik etti.”


Kitaba göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.