Ana SayfaGüncelSoylu’nun ‘nefret’ çağrısına yanıt: #SezginTanrıkulunuSeviyoruz

Soylu’nun ‘nefret’ çağrısına yanıt: #SezginTanrıkulunuSeviyoruz

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun “Sezgin Tanrıkulu’ndan nefret ediyorum desinler” çağrısına Twitter’da açılan “#SezginTanrıkulunuSeviyoruz” hashtag’i ile yanıt verildi. Paylaşılan mesajlarda hedef gösterme kınanırken, Tanrıkulu’nun hak savunucusu olduğu vurgulandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesine sosyal medyadan tepki yükseldi.

Soylu, CHP adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na “Sezgin Tanrıkulu’ndan nefret ediyorum desinler” çağrısında bulunmuştu.

Bu hedef göstermeye karşı Twitter’da “#SezginTanrıkulunuSeviyoruz” hashtag’i açıldı. CHP’li vekiller, avukatlar, siyasetçiler, gazeteciler, akademisyenler, sanatçılar ve aktivistler Tanrıkulu ile destek ve dayanışma mesajları paylaştı.

Eşi Tahir Elçi Diyarbakır’da öldürülen Türkan Elçi, “Omuzlarıma çöken ağırlığı taşıyanı, insanı seveni seviyorum. #SezginTanrıkulunuSeviyoruz” mesajını paylaştı. Bunun yanı sıra binlerce kişinin de Soylu’ya yanıtı “Sezgin Tanrıkulu’nu seviyoruz” oldu.

İşte o mesajlardan bazıları:

Tanrıkulu’ndan “teşekkür”

Tanrıkulu ise kendisine verilen desteğe “teşekkür” ile yanıt verdi.

CHP’li vekil, “Destek veren ve Dünya’ya sesimizi duyuran herkese canı gönülden teşekkürler. Bu destek, hak ve hukuk, adalet mücadelesinedir. Nefret söylemlerine karşı barıştan, hukuktan ve adaletten yana olmaya, insan hakları için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

İHD’den tepki

Öte yandan İHD, Tanrıkulu’nun hedef gösterilmesine bir açıklama ile tepki gösterdi.

Açıklamada, “İnsan hakları savunucusu milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ya yönelik nefret söylemini kınıyor, can güvenliğinden bizzat iç işleri bakanının sorumlu olduğunu hatırlatıyoruz” denildi.

Ayrıca hedef göstermeye karşı TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu göreve davet edildi.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu arasında ‘Zindaşti’ tartışması yaşanmıştı.

Kuzu, Twitter’da Tanrıkulu’nun “teröristlerin cenazesine katıldığını”, “PKK DHKP-C’nin avukatlığını yaptığını” ve “CIA ajanı olduğunu” söylemiş; Tanrıkulu da İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddiasının ardından geçen günlerde Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Kuzu’ya şu cevabı vermişti:

“Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz. İstifa edin, itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın.”

İçişleri Bakanı Soylu da CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’ndan “PKK lanet bir terör örgütüdür, terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu’ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum” demelerini istemişti.