Ana SayfaGüncelTürkiye’ye girişleri engellenmişti: Fransa’dan gelen heyet ülkelerine geri gönderildi

Türkiye’ye girişleri engellenmişti: Fransa’dan gelen heyet ülkelerine geri gönderildi

HABER MERKEZİ – Önceki gün Fransa’dan gelerek iniş yaptıkları İstanbul Havalimanı’nda Türkiye’ye girişleri engellenen heyet, sınır dışı edilerek ülkelerine geri gönderildi.

Fransa Komünist Partisi yöneticileri Sylvie Jan ve Michel Laurent, önceki gün İstanbul 3. Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra dış hatlar bölümünde gözaltına alınmıştı.

Fransa’dan gelen Sylvie Jan ve Michel Laurent, dün sınır dışı edildi.

Ülkelerine geri gönderilen Jan ve Laurent’in avukatları Ayşe Acinikli ve Mahmut Erol, söz konusu gelişmeyi yaptıkları yazılı açıklama ile duyurdu.

“Savunma hakkı engellendi”

Açıklamada, 10 Şubat 2019 tarihinde Fransa’nın en önemli edebiyat ödüllerinden bir tanesi olan “Montluc direniş ve özgürlük” ödülünün Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verildiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

“Bunun üzerine ödülü veren Emmanuelle Colas yayınevi Müvekkillerimiz Sylvie Jan ve Michel Laurent’i ödülü Sayın Selahattin Demirtaş’ın eşi Sayın Başak Demirtaş’a şahsen teslim etmek üzere görevlendirmiştir.  Ancak müvekkillerimiz 18 Mart 2019 tarihinde gelmiş oldukları İstanbul Havaalan’ında Sayın Michel Laurent’in ülkeye girişinin yasaklanmış olması nedeni ile Türkiye’ye alınmamıştır. Bunu gören müvekkilimiz Sylvie Jan Sayın Laurent’i yalnız bırakmaktan korkmuş ve Türkiye’ye giriş yapmamıştır.”

Avukatlar, havalimanının yeni olması gibi gerekçeler gösterilerek, müvekkilleri ile görüşmelerinin engellendiğini, savunma haklarından mahrum bırakıldıklarını söyledi.

Müvekkillerinin “hukuka aykırı bir şekilde” ülkeye sokulmadığını, sınır dışı edilene kadar 40 saat boyunca penceresi olmayan bir odada tutulduğunu belirten avukatlar, müvekkillerine uygulanan yasağın kaldırılması için gerekli hukuki süreci başlatacaklarını duyurdu.


Mezopotamya Ajansı



Önceki Haber
Pendik'te bir atık kağıt işçisi kaldığı barakada çıkan yangında yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Seçimlere 10 gün kala: ÖTV ve KDV indirimlerinin süresi uzatıldı