Ana SayfaGüncelYaklaşık 3 yıldır tutuklu: Gazeteci Ziya Ataman’a yine tahliye yok

Yaklaşık 3 yıldır tutuklu: Gazeteci Ziya Ataman’a yine tahliye yok

HABER MERKEZİ – Yaklaşık üç yıldır tutuklu bulunan açlık grevindeki gazeteci Ziya Ataman’ın yargılandığı davada yine tahliye çıkmadı. 28 Mayıs tarihine ertelenen davada savcının mütalaa vermesi bekleniyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ziya Ataman’ın da aralarında bulunduğu dokuzu tutuklu toplam 19 kişi hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya bazı tutuklular PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için katılmazken, yaklaşık üç yıldır tutuklu bulunan ve 1 Mart tarihinde açlık grevine giren gazeteci Ziya Ataman Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya bağlandı.

Tahliye talebi

Bazı tutuklu yakınlarının takip ettiği duruşma, kimlik tespitlerinin ardından tutuklu bulunan tanık Nihat Bor’un ifadeleriyle başladı.

Bor, sanıklar hakkında verdiği ifadelerin işkence altında kendisine imzalattırıldığını söyledi.

Bor’un ifadeleri üzerine söz alan sanık avukatları, işkence iddialarının araştırılması talebini bir kez daha dile getirdi.

Ardından iddia makamı tutukluların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Daha sonra söz verilen bazı tutuklular ise haklarındaki ifadeleri reddederek, tahliye talep etti.

Gazeteci Ataman da Kürtçe savunma yapmak istedi. Ancak mahkeme Ataman’dan Türkçe konuşmaması halinde, bir sonraki duruşmada tercüman hazır etmesini istedi.

Son olarak savunma yapan avukatlar, dosya kapsamında yargılanan kişilerin iddianamede yer alan olaylar tarihinde Beytüşşebap’ta bulunmadığını belirtti.

Mütalaa 28 Mayıs’ta açıklanacak

Bir sonraki duruşmada iddia makamından mütalaa isteyeceklerini belirten mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutukluların tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verdi.

Bir sonraki duruşma 28 Mayıs tarihine ertelendi.